Kézilabda

2 órája

A Mizse KC és a Kecskemét is javítani akar

Hétvégén csonka fordulóval folytatódnak a kézilabda NB II. küzdelmei, ugyanis a hölgyeknél nem rendeznek fordulót. Újra zajlik a csata viszont a férfiaknál, ahol kettő vármegyei gárda is javítani akar, név szerint a Mizse KC és a Kecskemét.

Nyitray András

A Mizse KC, a Kecskemét és a Kiskunmajsa legutóbb pihent, a női NB II-ben rendeztek csak előző körben meccseket, ami a Kecskeméti NKSE-t és a Bácsalmást érintette. Utóbbi végül 22–27-re kapott ki a Bácsalmástól, míg a Kecskemét megőrizte hibátlan mérlegét azzal, hogy 24–30-ra nyert Inárcson. Hiába az újabb siker, Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző már most igyekszik felhívni a figyelmet a hibákra.

Mizse KC, kézilabda, mérkőzés
A Mizse KC nehezen lendül bele az idénybe
Fotó: Bús Csaba

– A mérkőzés utolsó tíz percében mutattunk olyan játékot, amire képesek vagyunk és amivel meg lehetünk elégedve. A múlt héten hazai pályán majdnem pontot vesztettünk, ezúttal sem álltunk tőle messze. Jókor jön a szabad hétvége, próbáljuk rendbe tenni a játékunkat – értékelt Bíró-Kisjuhász Petra, a KNKSE trénere a meccset követően.

A KNKSE-nél fontos is, hogy helyre tudják tenni a problémás dolgokat, ugyanis visszatérve pont egy vármegyei rangadó jön majd, a Bácsalmás látogat a Messzi István Sportcsarnokba november 3-án. A női NB II. G csoportjában a Kecskemét vezet, a PVSE pedig a még felsóházat érő negyedik helyen áll a rangadó előtt.

A férfiaknál hétvégén már újra tétmeccsek jönnek. Az F csoportban a Kalocsai KC sokat fejlődött nyáron, a tavalyi gyengébb szereplés után, idén eddig három sikert és két vereséget számol a gárda. A KKC ezzel negyedik, szombaton 16 órakor pedig a második helyen álló Csepel vendége lesz. Amennyiben nyer, úgy meg is előzheti riválisát a Kalocsa.

A G csoportban három gárda harcolhat tovább, közülük eddig a Kecskemét szerepelt a legjobban. A hírös városiak négy győzelem után szenvedték el első vereségüket, de így is csak rosszabb gólkülönbséggel szorulnak a harmadik helyre a PLER és a Székács mögött. A következő meccs fontos Sárközi Zsolt tanítványainak, hiszen a negyedik Üllőhöz látogatnak szombaton 18 órás kezdéssel.

A Mizse KC idénye nehezen indult 

A Mizse KC-nak tavaly döcögősen indult az alapszakasz, ám végül bronzéremmel zárult a szezon, ennek egyelőre az első fele is igaz. Nem kezdett jól a rutinos kerettel rendelkező Lajosmizse, két győzelme mellett már háromszor kikapott, így csak az ötödik jelenleg. Következik azonban egy rangadó számukra, péntek este 19 óra 30 perckor Törökszentmiklóson lépnek pályára. Amennyiben legyűrik a Székácsot, úgy még jobban meg tudják kavarni az egyébként is kiélezett csoportot.

Az újonc Kiskunmajsa mérlege megegyezik a mizseivel, de a szünetre jó hangulatban mehetett el a KKC, mely legutóbb legyőzte a Szolnokot. Szombaton 18 órától jóval nehezebb feladat vár a majsai Tigrisekre, hiszen a PLER U21 lesz a vendég, mely vezeti a csoportot.

A vármegyei ligákban is zajlik tovább az élet, a férfiaknál újabb teljes fordulóra készülnek a csapatok. Az előző körben a Gézengúz és a Kiskőrös nem bírt egymással (22–22), a Kiskunhalas legyűrte a Soltvadkertet (30–27), a KESE-NJE pedig Tiszakécskén gálázott (24–47). Szombaton újabb három bajnoki következik, 17 órától a Gézengúz a KESE-NJE-t, 17 óra 30 perctől a Soltvadkert a Tiszakécskét, míg 18 órától a Kiskőrös a Kiskunhalast fogadja. A tabellát a három kör után hibátlan KESE vezeti jelenleg.

A nőknél keleti és nyugati csoportban zajlanak továbbra is a küzdelmek. Az előző körben keleten megőrizte hibátlan mérlegét a Kiskunmajsa, mely ezúttal Bácsbokodon nyert 25–33-ra, így maradt a tabella élén is. Ugyancsak vesztett pont nélkül áll a Kiskunhalas is, miután a Soltvadkertet verte meg hazai környezetben 20–16-ra. Megdolgozott az újabb győzelemért a Mizse KC is, mely 33–35-re nyert Solton. Szombaton a Soltvadkert a Soltot fogadja 15 óra 30 perckor, majd vasárnap 16 órától két újabb találkozó jön, a Bácsbokod a Mizse KC-t, a Kiskunmajsa a Kiskunhalast fogadja.

A nyugati csoportban a címvédő Kalocsa a Tolna U20 vendégeként nyert 12–38-ra legutóbb, míg a hibátlanul vezető Nemesnádudvar a Tamásit verte meg 28–24-re. A Kalocsa is veretlen, de egy döntetlen már becsúszott a tavalyi trónfosztónak, mely éppen a Nemesnádudvar címvédését gátolta meg. A Holler UNFC emellett a Tengelic-Pakstól kapott ki 22–28-ra még. A nyugati csoportban három napon is rendeznek mérkőzést. Pénteken a Nemesnádudvar a Tengelic-Paksot fogadja 18 óra 30 perckor, szombaton a Tamási a Tolnát 17 órától, majd vasárnap a Kalocsa a Hollert, ugyancsak 17 órás kezdés mellett. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában