Átadó

2 órája

Új helyen dolgozhatnak a kecskeméti mozgáskorlátozott emberek

Óriási az öröm: két bérlemény után végre saját helyet kaptak. Csütörtökön felavatták Kecskeméten a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesületének új telephelyét. A vármegyei mozgáskorlátozott emberek az új épületben is folytatják a munkát.

Sebestyén Hajnalka

A vármegyei mozgáskorlátozott egyesület eddig Kecskeméten két bérleményben működött. Most végre egy helyen lehetnek, együtt dolgozhatnak a Fecske utcai épületben.

Kecskemét, vármegyei mozgáskorlátozott, munkahely,
Új helyen dolgozhatnak a vármegyei mozgáskorlátozott emberek
Fotó: Shutterstock

Régi álom vált valóra

Az átadó ünnepségen Hanó Mihály, a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Vármegyei Egyesületének elnöke kifejezte örömét. Egy óriási álmuk vált ezzel valóra. Régóta keresték a lehetőségét annak, hogy megfelelő környezetben, akadálymentes helyen dolgozhassanak, ne kelljen bérleményt fenntartaniuk. Az önkormányzat melléjük állt, és egy használaton kívüli önkormányzati ingatlan adott át használatra a számukra. 

Dolgoznak a vármegyei mozgáskorlátozott emberek

Abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy tagjaiknak munkát tudnak biztosítani. A mozgásukban korlátozott, megváltozott munkaképességű emberek napi négy órában papír-írószer csomagokat állítanak össze, naptárakat készítenek. Mintegy 32 főt foglalkoztatnak jelenleg, két műszakban. Ezen dolgozók jelentős része kecskeméti, de vannak néhányan a környező településekről is. 

A munka által javul az életminőségük

Jelenleg Bács-Kiskun vármegyében 1888 tagjuk van, 18 csoportban. Kecskeméten van egy felnőtt és egy ifi csoportjuk. Hanó Mihály elnök hozzátette: nyitottak, fogadják a dolgozni akaró mozgássérülteket. Szemmel látható a változás, amin egy mozgáskorlátozott átesik, amint munkába áll. Egy mozgáskorlátozott bizonyítani akar, meg akar felelni. Néhány, a munkában eltöltött hét után már látható a növekvő magabiztosságuk, boldogabbak és mentálisan is jobban vannak. 

Önkormányzati segítség

Az átadó ünnepségen részt vett Engert Jakabné alpolgármester, aki elmondta, örömmel segítettek a Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel együtt. Jó érzés számukra, hogy a mozgáskorlátozottaknak tudtak megfelelő segítséget nyújtani az új hellyel. Hanó Mihály elnök virágcsokor és ajándékcsomag kíséretében mondott köszönetet az alpolgármesternek, valamint a polgármesteri hivatal jogi osztályán dolgozó dr. Tóbiás Erikának és dr. Szőllősi-Boromissza Petrának, akik segítették a gördülékeny adminisztrációt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában