Labdarúgás

1 órája

Bugacon csoda nem történt, de jönnek az eredmények

Tíz forduló után előkelő helyen, a 2. helyen áll a Bugac KSE a vármegyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában. Lovas Tamást, a utánpótlás vezetőedzőjét, a felnőtt keret egyik kapusát kérdeztük meg arról, mennyiben elégedettek ezzel a helyezéssel.

Vincze Miklós

– Az idénykezdés előtt aláírta volna, hogy a 10. fordulóban a 2. helyen áll a csapat az éllovashoz képest mindössze két pont hátrányban?

– Teljes mértékben. Bár a szezonnak nem így indultunk, hogy a 10. fordulóra itt fogunk állni. Viszont az eredeti céljaink továbbra sem változtak, nincsenek dobogós reményeink, ugyanakkor az eddigi eredményeink és helyezésünk teljes mértékben alátámasztják azt, hogy ebben a bajnokságban lényegében bárki megverhet bárkit, a napi forma a döntő, sőt még az sem feltétlenül, mert van, hogy a szerencse illetve balszerencse is szükséges egy-egy meccs végeredménye tekintetében, nekünk eddig az előbbiből több jutott az ősszel.

– A nyáron történtek változások a keretben?

– Egy fontos láncszem távozott a csapatból Somogyi Szilveszter személyében, aki egy osztállyal feljebb szerette volna kipróbálni magát és Kunszállásra igazolt. Vele egy olyan játékost vesztettünk, aki a csapat bármely posztján megállta a helyét. Ugyanakkor reaktiváltuk a 29 éves Tóth Tibort, aki anno az utánpótlásban végigjárta a bugaci ranglétrát, és nagy teherbírásával nagy segítségére van a csapatnak főleg a széleken. Továbbá visszatért hozzánk Dányi Péter, aki az előző szezon jelentős részét személyes okokból hagyta ki, illetve Jászszentlászlóról az átigazolási időszak utolsó napjaiban igazoltuk Gál Martint a középpályára. Rajtuk kívül a tavalyi U19-es csapatból a keretbe került két fiatal játékos, Fekete Róbert és Győri Tivadar személyében. És végül, de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni Szabó Norbertet, aki a rutinjával továbbra is segíti csapatunkat, amikor lehetősége van rá. Tajti Bence pedig a térdszalagszakadás utáni rehabilitációjának első fázisában van, az ő visszatérését nagyon várjuk, hiszen egy fiatal, gólerős támadóról van szó.

– Kemény mérkőzés, ki-ki meccs vár a Bugacra a hétvégén. Mekkora a keret? Megfelelő mennyiségű cserével tudnak utazni?

– Alapvetően nagylétszámú a keretünk, azonban az állandóság – akárcsak az előző idényekben -, úgy most sem jellemző a csapatösszetételre. Sajnos nincs egymás után két olyan meccs, hogy ugyanazzal a kezdő tizeneggyel tudjunk kiállni, mindig közbeszól egy-egy sérülés, betegség, személyes ok. A Helvécia elleni meccsre bízom benne, hogy minőségi kerettel tudunk utazni, de hogy ki áll rendelkezésre, az nálunk sokszor csak a meccs napján tisztázódik le.

– Mi lehet a reális cél Helvécián?

– Minden meccsen a győzelem csapatunk célja, ez most sincs másképp. Mi sosem azt nézzük egy-egy meccs előtt, hogy az ellenfél vagy éppen mi hanyadik helyen állunk a meccset megelőzően. A Helvéciával az előző idényben mindkétszer szoros meccset játszottunk.

– Most aláírná ezt a 2. helyet év végi helyezésnek?

– Úgy gondolom, hogy tizenhat csapatból a 2. hely olyan eredmény, amit a bajnokságban szereplő csapatok kilencven százaléka biztosan most rögtön aláírna. Ezzel én sem vagyok másképp, ismerve a körülményeinket, lehetőségeinket óriási eredmény lenne, ha a tavasz végéig megtudnánk ezt tartani, de ahogy korábban is említettem, a csapatnak nincsenek dobogós, és főleg nem magasabb osztályú célkitűzései.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában