Labdarúgás

2 órája

Könnyű győzelemmel jutott tovább a kupában a Lajosmizse – galériával

A Vármegyei Kupa harmadik fordulójában a Kecskeméti LC és a Lajosmizsei VLC csapott össze egymással. A két vármegyei első osztályú csapat a között most nagy volt a különbség.

Szentirmay Tamás

Már a találkozó elején látszott, hogy a Lajosmizse átvette a játék irányítását. A 10. percben ezt Orlov Ambrus egy kapufával jelezte is. Öt perccel később pedig az első góljukat is megszerezték. Bal oldali szöglet után először a kapufára fejelték a labdát, de kipattanót Fekete a jobb felső sarokba fejelte 0–1. A hazaiak kontrákra építettek, de ezekben nem volt átütőerő. Az első félidő végén Schneider nagy hibát követett el, mert utolsó emberként, a tizenhatoson belül felvágta Majorost. Ezért kiállítás és büntető járt. A tizenegyest Halasi értékesítette 0–2. Egy perccel később egy bal oldalról belőtt labda még kipattant a védőkről, de pontosan Faragó elé, aki nem hibázott 0–3.

vármegyei kupa, labdarúgás,
Könnyű győzelemmel jutott tovább a kupában a Lajosmizse
Fotó: Szentirmay Tamás

A második játékrész elején tovább növelte előnyét a Lajosmizse. Juhász a leshatáron ugratta ki Tarnóczkit, aki élt a lehetőséggel, és a bal alsó sarokba lőtt 0–4. Ezzel még nem ért véget a vendégek gólgyártása, ugyanis a 76. percben, kapu előtti kavarodás után Majoros állította be a végeredményt 0–5.

Márton Pál: Tudtuk, hogy egy nagyon jó formában lévő Lajosmizsével fogunk találkozni a kupában. Nekünk több gondunk is volt, az összeállítás tekintetében. Úgy terveztük ezt a mérkőzést, hogy megnehezítjük a Lajosmizse dolgát, és megpróbálunk bravúrt okozni. Meg is volt ennek a lehetősége az első félidő végéig, de ott eldöntöttünk mindent, negatív irányba, mert kaptunk egy tizenegyest, egy jogos kiállítást, majd után rögtön egy gólt. A szünetben megpróbáltuk a sorokat rendezni, és arra figyelni, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. A Lajosmizse teljesen jogosan jutott tovább.

Árva Zsolt: Ezen a mérkőzésen sikerült a KLC-s fóbiánkat leküzdeni. Szoros, és kevés gólos meccset szoktunk játszani velük, most ez nem így történt. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Ezúttal is ezt kértem a játékosoktól, amennyiben nem tudjuk, akkor pedig nem akarjuk vesztesként elhagyni a pályát. Ez a filozófiánk. A találkozó kétharmadában gördülékenyen tudtunk játszani. Ez egy erőfelmérő és egy jó felkészülési mérkőzés volt a következő, Solt elleni bajnoki mérkőzésre.

Kecskeméti LC–Lajosmizsei VLC 0–5 (0–3)

Kecskemét, Széktói Stadion, vezette: Sebestyén László (Apró Ferenc, Braun-Áman Réka.

Kecskemét: Bogdán – Katona, (Varga G. 70.), Varga M., Czumbil, Ludvigh (Szabó H. 56.), Selmeci, Gyapjas (Orcsik 46.), Jánosi (Sebő 46.), Ónodi (Gondi 46.), Terbe, Schneider. Vezetőedző: Márton Pál.

Lajosmizse: Kis – Majoros, Fekete, Orlov L., Halasi (Lovászi 46.), Orlov A., Szűcs, Bán (Peres 58.), Juhász, Tarnóczki (Borsos 70.), Faragó (Palotai 46.). Vezetőedző: Árva Zsolt.

Gólszerző: Fekete 13., Halasi 44., Faragó 45., Tarnóczki 53. Majoros 76. Piros lap: Schneider 43. Sárga lap: Ónodi A. 32., Czumbil 37., illetve Tarnóczki 37.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában