Bács-Kiskun

2 órája

Köszönetet mondott a rendőrség a polgárőrök árvízi védekezésben nyújtott segítségéért

Közösségi oldalán mondott köszönetet a polgárőröknek az árvízi védekezésben nyújtott segítségért a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Horváth Péter

– Hálás köszönet minden polgárőrnek! Lassan befejezzük az árvízzel kapcsolatos feladatainkat, és szeretnénk megköszönni a polgárőrségek óriási segítségét. Az ő áldozatos munkájuk nélkül nem ment volna ilyen gördülékenyen a védekezés! Köszönjük, hogy mindig számíthatunk rátok – tette közzé köszönetnyilvánítását a közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

árvíz, polgárőrség, rendőrség
Köszönetet mondott a rendőrség a polgárőrök árvízi védekezésben nyújtott segítségéért
Forrás: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Mint arról korábban beszámoltunk, nagy erőkkel vettek részt az árvíz elleni védekezésben a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetséghez (BKVMPSZ) tartozó Duna menti szervezetek polgárőrei. E településeken mintegy ezer polgárőr lát el szolgálatot. Dr. Fekecs Dénes, a BKVMPSZ elnöke korábban azt nyilatkozta portálunknak, hogy az ezer polgárőr egyharmada, több mint háromszáz fő folyamatosan jelen van az árvíz elleni védekezésben, természetesen szorosan együttműködve a vízügyi, katasztrófavédelmi és rendőri szervekkel, illetve a helyi önkormányzatokkal. – A polgárőrök a kérésnek, illetve útmutatásnak megfelelő feladatot látnak el a nap 24 órájában addig, amíg erre szükség van – mondta el az elnök.

– Az áradás levonulásáig a polgárőrök alapvető feladata a védművek, vagy az együttműködő partnerek által megjelölt objektumok, területek őrzése-védelme mellett figyelik a védművek állapotát, a buzgárok megjelenését, az elhagyott ingatlanokat, és a menekülő vadállomány megóvásában is részt vesznek. Az ártereket érintő kiürítési feladatokban is jelentős munkát végeznek a polgárőrök – tette hozzá Fekecs Dénes.

– Ezek mellett fontos feladat még az árterek lezárása, és az ingatlanok figyelésében is szerepet vállalnak, megelőzve azt, hogy a lakók által hátrahagyott értékeket eltulajdonítsák. Ennek érdekében bűnmegelőzési járőrszolgálatot is adnak a polgárőrök a veszélyeztetett területeken – mondta a vármegyei polgárőrség elnöke.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában