Kiskunfélegyháza

2 órája

Bronzéremmel zárta a thai boksz világbajnokságot Nemcsok Fanni – galériával

Bronzéremmel a nyakában érkezett haza a Bangkokban megrendezett thai boksz utánpótlás világbajnokságról Nemcsok Fanni. A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület tizenkét éves sportolója hazaérkezése után kedden egy rövid ünnepség keretében tartott beszámolót és mondott köszönetet azoknak a támogatóknak, akik a thai boksz világbajnokságra való kijutását segítették.

Vajda Piroska

A Honvéd sporttelepen megrendezett ünnepségen Fanni elmondta, nagyon jól érezte magát a versenyen. Ugyanakkor egy kicsit csalódott, mert győzni ment Bangkokba, a IFMA Muaythai Világbajnokságra, ahol végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

thai boksz világbajnokság, Nemcsok Fanni, bronzérem
Bronzéremmel zárta a thai boksz világbajnokságot Nemcsok Fanni
Fotó: Vajda Piroska

Fannitól megtudtuk, hogy a világversenyt nagyon kemény felkészülés előzte meg. A verseny előtti egy hétben napi három edzésen készült a megmérettetésre. Úgy érzi, fizikailag maximálisan fel volt készülve, inkább mentálisan kell még javaulnia.  

Az elmúlt egy évben három edző is foglalkozott Fannival. Nagy Krisztián, Holló József és Novák István készítették fel a világbajnokságra. Szponzori segítséggel két thaiföldi edzőtáborban is részt vehetett. Ez azért is volt nagyon fontos, hogy Fanni megszokja a thaiföldi klímát, a levegő magas páratartalmát és az időeltolódást – részletezte Holló József, aki szerint Fanninak nagyon erős mezőnyben kellett bizonyítania a thai boksz hazájában. Edzője maximálisan elégedett az eredménnyel. 

Nagy Krisztián példaértékűnek tartja Fanni kitartását, aki a tanulmányi mellett is vállalja a napi két edzést. Mint mondta, erre nagyon kevés vele egykorú gyerek képes és ez kiemeli a mezőnyből. Másik erőssége, hogy nagyon gyorsan tanul. 

Nagy Krisztián arról is beszélt, hogy az edzőknek is jó tapasztalatszerzés volt ez a verseny. Ezeket a kamatoztatják a további felkészülésben. Fanni rövid pihenő után a törökországi világbajnokságra és a magyar bajnokságra készül – tette hozzá. 

Húsz éve alakult meg a félegyházi egyesület  

A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját – tudtuk meg Holló József alapítótól. Elmondta, az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb sportolója egykori tanítványa, Nagy Krisztián után Nemcsok Fanni, akinek hat éve a második otthona a félegyházi thai boksz terem. Az egyesület és a sportág egyre népszerűbb Kiskunfélegyházán, ami annak is köszönhető, hogy igazán jó közösség és támogató edzők várják a sportolni vágyókat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában