Labdarúgás

2 órája

Az SC Hírös-Ép harcos meccsen jutott tovább Kunszálláson

A másodosztályú Kunszállás a vármegye egyes SC Hírös-Ép csapatát fogadta a vármegyei kupa 3. fordulójában. A végig küzdelmes találkozón a kecskeméti együttes igazolta a papírformát.

Vincze Miklós

Ebben a párosításban a papírforma a vármegye egyes SC Hírös-Ép sikerét ígérte, ugyanakkor a kecskemétiek keretében és kezdőjében jócskán akadtak a vármegye háromban szereplő játékosok is, ám ők – mint hamarosan kiderült - felnőttek a feladathoz, azaz nem lehúzták a vármegyei egyes csapattársak tudásszintjét, hanem felvették az ő tempójukat. 

SC Hírös-Ép, labdarúgás, vármegyei kupa,
Az SC HÍrös-Ép a kunszállási kupamérkőzés előtt
Fotó: Vincze Miklós

Ami az első félidőben jó darabig túl gyors volt a hazai gárda számára. Az 5. percben Nna nna ívelt keresztbe a 16-os előtt, Ágoston éles szögből lőtt, Dobos vetődve védett. Három percre rá a hazai gárda végezhetett el szabadrúgást jobbról, a kaputól 22 méterre. Ficsór tekerte a labdát jobb külsővel nem sokkal a kapu fölé. Az első negyedóra zárásaként Bessenyei egy csel után jobbról, éles szögből megcélozta a rövid felső sarkot, a lövése nyomán a labda a bal kapufán csattant. Fölényben játszott a vendégcsapat, a hazaiak a megszerzett labdákat rendre hamar elveszítették. A 22. percben Récsei ívelt be szögletből veszélyesen – szinte mindegyik vendégkorner veszélyt jelentett –, Patvaros robbant be fejelni, Dobos azonban menteni tudott. Négy percre rá újra Récsei borzolta a hazai szurkolók idegeit egy szöglettel, a labda Bessenyei fejese nyomán a keresztlécen csattant. A 34. percben először veszélyeztetett a Kunszállás. Somogyi Passzolt Ficsórhoz, ő továbbtolta a labdát Páli felé, aki középről, 15 méterről nagy lövést eresztett meg, a labda a kapu jobb odalába tartott, Arnold azonban bravúrral kiütötte. Kisvártatva Ficsór tört be balról szinte az alapvonalon a 16-oson belülre, cimbalomszögből kemény lövést eresztett meg a rövid sarokra, a vendégek kapusa ezúttal is a helyén volt. A félidő hajrájához közeledve a lendületesen robogó Patvaros ívelt középre, Bessenyei hét méterről fejelhetett kapura, de ismét a keresztlécet döngette meg. Egy percre rá egy vendégszögletet követően Dobos mentett nagyot, a labda azonban ott pattogott a hosszú sarok táján, Nna nna stukkolta rá végül, a játékszer a fejese nyomán felső lécről a gólvonal mögé pattant, 0-1. Egygólos vendégvezetőssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Kunszállás SE, labdarúgás,
Kunszállás SE
Fotó: Vincze Miklós

Az előny mindjárt a második félidő elején megduplázódott. Előbb Patvarossal szemben szabálytalankodtak a hazaiak, majd Bessenyeivel szemben. Utóbbi a 16-oson belül történt, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. Patvaros a jobbra mozduló kapus mellett a kapu közepébe passzolt, 0-2. Az 51. percben Patvaros szerzett labdát a hazai 16-os előtt, azonban Bessenyeihez passzolt, aki csinált egy sasszét jobbra, majd jobbról, 8 méterről előtte a hosszú sarok mellett a labdát. Az 55. percben Győrfi küldött meg jobbról, az oldalvonal közeléből egy bődületes erejű bombát, amely nyomán a labda a hosszú fölső sarokba tartott, de végül a kapufán csattant. Három percre rá egy vendégszögletet követően a mezőnyben rengeteget dolgozó Nna nna pörgette rá a hosszú saroknál a kapufára a labdát. Egy percre rá Bessenyei vállalt el kapásból egy elébe hulló labdát, a rövid sarkot célozta meg, Dobos lábbal mentett. A 60. perctől átvette az irányítást a Kunszállás, mezőnyfölényt harcoltak ki a hazaiak. A 75. percben Somogyi lőtt jobbról, egy vendégvédő azonban szögletre mentett. A mérkőzés ezen szakaszában a vendég kontrákban is benne volt a veszély, de érezhető volt, hogy a Kunszállás nagyon sokat tesz a szépítő gól megszerzése érdekében. Ehhez a legközelebb a 88. percben álltak a hazaiak, akkor Vincze Nándor ívelt át jobbról a hosszú sarokhoz, Kása közelről fejjel meg is célozta a rövid sarkot, Arnold azonban nagyot védett. Kisvártatva Bálint került lövőhelyzetbe, lövése nyomán azonban lepattant a labda, Kürtösi szerezte meg, aki kecsegtető helyzetből a bal sarok mellé durrantott.

Megérdemelten jutott tovább a két góllal többet szerző, a kunszállási kapufát pedig mindenféle módon próbára tevő SC Hírös-Ép, a hazai csapatot dicséri, hogy a kétgólos hátrány dacára is az utolsó pillanatig küzdött, nyílttá tudta tenni a mérkőzést.

Kertész Ádám, a Kunszállás SE játékosa: – Annak tudok örülni, hogy szoros mérkőzést játszottunk a nálunk magasabb osztályú SC Hírös-Éppel. Véleményem szerint kiegyenlített volt az első félidő, a labdabirtoklás tekintetében volt a vendégeknél némi fölény, aztán még 0-0-nál volt egy nagy helyzetünk, ha az bemegy, akkor lehet, hogy más lett volna a mérkőzés képe. De kimaradt, a vendégek pedig szereztek egy – a mi szempontunkból - elkerülhető gólt. A második játékrészt rögtön egy buta hibával indítottuk, a megadott büntetőt kihasználta az SC Hírös-Ép. 0-2-es állásnál feladatuk a védekezésünket, próbáltunk egy gólt szerezni, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Volt is rá lehetőség, kihasználni azonban nem tudtunk. Vállalható vereséget szenvedtünk, nem vallottunk szégyent. Ha a hétvégi, Csólyospálos elleni formánkat meg tudtuk volna ismételni, akkor lehetett volna esélyünk a továbbjutásra. Így viszont megérdemelten jutott tovább az SC Hírös-Ép, további sok sikert kívánok nekik a kupában.

Nagy Krisztián: – Tipikus kupamérkőzés volt. Mi tagadás, alacsonyabb osztályú csapat ellen nehéz fölpörögni, látványosan játszani. Az alacsonyabb osztályúak ilyenkor mindig szeretnének bizonyítani, és az esélyesek számára ez nem könnyű helyzet, nem volt könnyű nekünk sem. Ezzel együtt azt gondolom, hogy simán nyertünk 2-0-ra, mondom ezt azért is, mert a hazai csapatnak nem nagyon volt helyzete, nekünk viszont voltak ziccereink, rúgtunk vagy négy kapufát, így a továbbjutásunk megérdemelt.

Kunszállás SE-SC Hírös-Ép Egyesület 0-2 (0-1)

Kunszállás, vezette: Petyarity József (Dienes Róbert, Czombos Zoltán)

Kunszállás: Dobosi – Ficsór (Kása 65.), Agárdi, Dinnyés (Kertész Á. 46.), Jókai, Páli (Vincze 79.), Somogyi, Kuklis, Kürtösi, Balogh, Pálnok (Bálint 76.). Vezetőedző: Kertész Gábor.

SC Hírös-Ép: Arnold – Récsei, Hegedűs (Benke 46.), Ágoston (Rákóczi 46.), Patvaros, Parázs (Gál 57.), Korenika Sz. (Palatinus 46.), Kövecs, Győrfi, Bessenyei (Korenika P. 65.), Nna nna. Vezetőedző: Nagy Krisztián.

Gól: Nna nna a 39., Patvaros a 47. percben.

Sárga lap: Ficsór 38., Kertész Á. 68., Bálint 82., Dobos 83. illetve Récsei 84. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában