Kecskemét

2 órája

Látványos kísérletekkel készülnek a bányais diákok és tanárok

Izgalmas kalandban lehet része annak, aki péntek este ellátogat Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumba. A nagy múltú iskola immár kilencedik alkalommal csatlakozik az európai Kutatók Éjszakája programhoz. A kísérletek és a játékos programok sokasága várja most is a közönséget.

Sebestyén Hajnalka

Szeptember 27-én, pénteken 18 és 22 óra között zajlanak a tudományt népszerűsítő interaktív programok, előadások és látványos kísérletek, melyek a fizika, kémia, biológia, történelem, művészetek és a robotika témaköréből merítenek. A programokból a bányais diákok és tanárok egyaránt aktívan kiveszik részüket. 

kísérlet, fizika, Bányai Júlia Gimnázium
Látványos kísérletekkel készülnek a bányais diákok és tanárok
Fotó: Sebestyén Hajnalka /archív-felvétel

Rögtön az elején, 18 órától több program is elérhető. Így a népszerű ördöglakatok és logikai játékok, a Robotika tudományos játszóháza, a Robotika – Minotaurosz nyomában című interaktív játék.

A fizikai iránt érdeklődőknek két programot is ajánlanak, mindkettő kétszer látogatható, 18 órakor és a 19.30-kor. Az egyik a Klasszikus kísérletek: biztos értünk mindent?, a másik a Színes és színtelen sugárözönben élünk című interaktív program. 

Két tárlat tekinthető meg: a Kattanj rá! fotókiállítás és a Mesélő színek festménykiállítás. A biológiát kedvelőknek érdemes benézni a 18.30-kor, és a 20 órakor kezdődő Marha(jó) szív névre hallgató interaktív biológiabemutatóra. 18.15-kor, 19 és 20 órakor indul az Őseink nyomában című interaktív játék. 18.30-tól érhető el A legfiatalabb kutatók laboratóriumában elnevezésű interaktív kémiaprogram, két helyen is. 

19 órakor kezdődik a Két irány, egy világ – enantiomerek nyomában előadás, majd 20 órakor A Kolumbusz előtti Mexikó című történelemelőadás várja az érdeklődőket.

Jó idő esetén 21 órakor az iskola udvarán újra lesznek Játszunk a tűzzel elnevezésű fizika- és kémiakísérletek, -bemutatók a „Minden, ami ég, robban, füstöl vagy repül” mottó jegyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában