Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 25.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Nemrég tartották Kiskunfélegyházán a huszonötödik Libafesztivált. A kulturális és gasztronómiai eseményt a víziszárnyas-ágazat dolgozóinak munkája előtt tisztelegve rendezik meg minden év őszén. A Félegyházán és környékén előállított hízott libamáj ugyanis világszerte jó hírét viszi a városnak. Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy kik állítják elő a libamájat, kiket is ünneplünk a fesztiválon? Szankon Túri Brigittánál jártunk, aki harminc éve foglalkozik libatöméssel. Az interjúra Seres János integrátor is elkísért, aki a környékbeli víziszárnyas-tenyésztők és libatömők munkáját egyengeti.

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az őrizet 72 órás tartama alatt bíróság elé állította a járművezetéstől korábban eltiltott, ismét ittasan traktort vezető sofőrt.

Nem jutott ki az Európai Unió területéről az a nagyértékű személyautó, amit egy brit állampolgár vezetett és a tompai határátkelőn akart kivinni Magyarországról Szerbia felé.

Ahogyan csökken a Duna vízszintje, úgy nő a munkások száma, akik a folyó teljes budapesti szakaszán takarítanak, hogy minél előbb járható legyen a Pesti alsó rakpart. 

Több ezres közönség előtt táncoltak a kecskeméti TST táncosok a Budapest Parkban. A hatalmas siker mellett óriási élményt jelentett számukra az igazi koncertszínpad és a kulisszák mögött együtt lenni a sztárokkal. Ezek együttesen akkora motivációt adtak számukra, hogy innen akár már egyenes út is vezethet a jövő évi hiphop-világbajnoksághoz.

A Kecskeméten élő Benedek Dorina hároméves kora óta ugyanazért a sportért rajong nagy szenvedéllyel. A görkorcsolyasport alapjait magától sajátította el videók segítségével. Benedek Dorina profizmusát, maximalizmusát mutatja, hogy a napokban hazánkat képviselte Rómában a World Skate Games-en.

Első alkalommal találkoztak a bakelitlemezek rajongói a félegyházi könyvtárban, ahol Dulity Kálmán kezdeményezésére kedden indult el a Lemez Klub. A kiskunfélegyházi Hanglemez-Galéria tulajdonosa havonta egy alkalommal különleges zenei csemegékkel várja a zenekedvelőket.

Izgalmas kalandban lehet része annak, aki péntek este ellátogat Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumba. A nagy múltú iskola immár kilencedik alkalommal csatlakozik az európai Kutatók Éjszakája programhoz. A kísérletek és a játékos programok sokasága várja most is a közönséget.

Kigyulladt egy ruhaszállító kamion az M5-ös autópályán, Városföldnél.

Februárra teljesen elkészülhet az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemétig.

Bronzéremmel a nyakában érkezett haza a Bangkokban megrendezett thai boksz utánpótlás világbajnokságról Nemcsok Fanni. A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület tizenkét éves sportolója hazaérkezése után kedden egy rövid ünnepség keretében tartott beszámolót és mondott köszönetet azoknak a támogatóknak, akik a thai boksz világbajnokságra való kijutását segítették.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában