Labdarúgás

2023.07.03. 18:19

Kovács Kolos Ceglédről igazolt a hírös városba

A kecskeméti szakmai stáb fiatal labdarúgóknak is megadta az esélyt a felkészülés első heteiben arra, hogy megmutathassák magukat egy-egy próbajáték során, a mindössze 18 esztendős Kovács Kolos pedig élt is ezzel a lehetőséggel, így az NB I.-es rajtra és a nemzetközi kupamérkőzésekre készülő Kecskeméti TE leszerződtette a Ceglédi VSE ifjú játékosát.

Nyitray András

A képen balról: Filus Andor ügyvezető és Kovács Kolos

Fotó: Nyitray András

Kovács Kolos Cegléden kezdett el futballozni, az utánpótlás lépcsőfokait teljes egészében a CVSE kötelékében járta végig, ahol rendre az idősebbek között is játéklehetőséget kapott. A 2021/2022-es idényben, csupán 16 esztendősen már bemutatkozhatott a Cegléd felnőttcsapatában is, sőt, nem kevesebb mint húsz tétmérkőzésen lépett pályára az NB III.-ban és a Magyar Kupában, utóbbi sorozatban az első hivatalos gólját is megszerezte a felnőttek között. A mögöttünk hagyott szezonban már egyértelműen az alapembere volt a Ceglédnek, huszonhét alkalommal kezdett, hat találkozón pedig csereként lépett pályára, csupán egy tétmeccset hagyott ki az egész szezonban, amely során három bajnoki találatot is jegyzett. 

A még mindig csak 18 esztendős, 2005-ös születésű középpályás összesen ötvennégy felnőtt tétmérkőzéssel a háta mögött csatlakozik Szabó István keretéhez, korábban az U17-es válogatottba is kapott már meghívót. Az új játékos a Tiszakécske elleni, hétvégi edzőmérkőzésen már pályára lépett, vasárnap pedig a szlovéniai edzőtáborba is elutazhatott a hírös városiak felnőttkeretével. 

– Már akkor madarat lehetett volna velem fogatni, amikor egyáltalán lehetőséget kaptam arra, hogy megmutathassam magam Kecskeméten 

– jelentette ki Kovács Kolos. – Itt aztán azonnal megtetszett a klubot körülvevő jó hangulat, jól éreztem magam az edzéseken, maximálisan a magaménak érzem a klub filozófiáját. Hihetetlenül boldog voltam, amikor közölték velem, hogy úgy döntöttek, szeretnének leigazolni. Tudom, hogy nagyon sok munka vár még rám, hogy eljussak a bemutatkozásig, de minden adott ehhez, hiszen akár az NB III.-ban, akár NB II.-ben is fejlődhetek. A lehető legjobb helyre kerültem, mert jól teljesítek, biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni az esélyt, nagyon várom már a bajnoki szezont. Nagyon élvezem az edzéseket, eleinte persze kicsit fura volt, hogy olyan játékosokkal lehetek a pályán, akiket nem is olyan régen még csak a televízióban láttam, de rendkívül befogadó volt a társaság, tehát nyilvánvaló, hogy kitűnő az a közösség, amely tagjának mondhatom magam most már – mondta Kovács Kolos. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában