Labdarúgás

2 órája

A Kelebia és a Kunfehértó átvette a vezetést a vármegye háromban

A hétvégén a 7 fordulót rendezték meg a vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli, Északi és Nyugati csoportjában, míg a Közép csoportban az 5. kör találkozóít vívták meg. Délen a Kelebia, északon a Vasutas SK, a Közép csoportban a Kunfehértó, nyugaton a Szentmárton áll az élen a vármegye háromban.

Vincze Miklós

A Déli csoport – immáron volt – éllovasa, a Bácsborsód mögött nagy sorozat állt a 7. forduló előtt, hiszen hatból hat meccset nyert a megfiatalított, és ezáltal – lévén tehetséges fiatalokat építettek be – megerősödött gárda. A hibátlan sorozatnak Felsőszentiván lett a végállomása. A Felsőszentiván a 3. helyen várta az éllovas elleni mérkőzést, és sikerült legyőznie. Ráadásul meggyőzően. Már a 37. percben 2–0-ra vezetett a Felsőszentiván Piukovics Martin és Balázs István góljaival, hogy ez legyen a félidei állás. Bő negyedóra elteltével Merkler Tamás egy büntetőt kihasználva 3–0-ra növelte a hazai előnyt. A 85. percben Török Endre szépített büntetőből, majd egygólos hátrányra is feljött a Borsód, de már túl későn, Schobloher Richárd ugyais a 93. percben talált be Haász Gábor kapujába. Ezzel a győzelemmel a pontszámot tekintve utolérte a Felsőszentiván a Bácsborsódot. Azt, hogy a Borsód pontokat vesztett, azonnal kihasználta a hetek óta a 2. helyen tanyázó Kelebia. Kátai Istvánnak a 41. és a 76. percben szerzett góljával 2–0 arányban győztek Bátmonostoron, a Kenderes SE vendégeként, és a tabellán átvették a vezetést. Döntetlen lett a Tataháza-Madaras mérkőzés, így a Tataháza megszerezte az idei őszi második, a Madaras pedig az első pontját. Bácsbokodon tudott nyerni a Gara. Bár a hazaiak szerezték meg a vezetést Papp Roland révén, a Gara már az első félidő végére fordított Kovács Dusán és László Zoltán góljaival, a folytatásban pedig már csak egy gól született, és azt a garai Zalai Zalán szerezte a 65. percben. 6–4-re győzte le a Bajaszentistvánt a Mélykút második csapata. A hazai csapatban Virágh Martin öt alkalommal talált be a bácskai Saint-Étienne kapujába, ráadásul a 9. és a 22. perc között, azaz nem több, mint tizenhárom perc alatt klasszikus mesternégyest szerzett.

labdarúgás, vármegye három, bajnokság
A Városföldön győztes Szabadszállás
Fotó: Vincze Miklós

Vármegye III., Déli csoport: Felsőszentiván-Bácsborsód 3–2, Tataháza-Madaras 2–2, Sükösd-Hercegszántó 1–1, Bácsbokod-Gara 1–3, Mélykút II.-Bajaszentistván 6–4, Kenderes SE-Kelebia 0–2, Tompa-Csátalja 1–1.

Az Északi csoport éllovasa, a kiskunfélegyházi Vasutas SK szomszédvári rangadót vívott Pálmonostorán. A vendégek szerezték meg a vezetést a 10. percben Czimer Gábor révén, a hazaiak az első játékrész zárására fordítottak Patyi Roland és Novikov Norbert találataival, miközben a 18. perc után már csak tíz emberrel küzdöttek Kovács Norbert kiállítása miatt. A Vasutas a 44. percben Laczkó Balázs piros lapjával lemondott az emberelőnyről. A 68. percben aztán a játékvezető Patyi Rolandot, majd öt percre rá Zelenka Zoltánt állította ki. A hajrában kettős emberelőnyben játszó Vasutas Kovács Sándornak a 86. percben szerzett góljával egyenlített, és megőrizte a listavezető pozíciót. De már csak egy pont az előnye az első helyen a 2. Miklósi GYFE csapatával szemben. A kunszentmiklósiak Ballószögben tudtak nyerni, nem könnyen. A vendég Kévés Sándor góljára Bozsik Máté adott két választ a 49. és az 51. percben. A végén aztán bejött a papírforma, Pál Attila a 60. percben egyenlített, Kiss Szabolcs pedig a 70. percben belőtte a vendéggyőzelmet jelentő gólt. Nem brillírozott, de 2–1 arányban megnyerte hazai pályán a Jakabszállás elleni meccsét a Bugac, így továbbra is a képzeletbeli dobogó harmadik helyén áll. Megszerezte idei második győzelmét a Fülöpjakab, 5–4 arányban győzték le a Kerekegyháza II. együttesét. A hat forduló után a 11. helyen álló Városföld a 6. helyen tanyázó Szabadszállást fogadta, a vendégek 6–0 arányban nyerték a mérkőzést

Vármegye III., Északi csoport: Katonatelepi SE-SC Hírös-Ép II. 1–4, Fülöpjakab-Kerekegyháza II. 5–4, Izsák-Fülöpszállás 2–3, Pálmonostora-Vasutas SK 2–2, Helvécia-Tiszaalpár 3–1, Városföld-Szabadszállás 0–6, Bugac-Jakabszállás 2–1, Ballószög-Miklósi GYFE 2–3.

A Középcsoportban fellépett a tabella élére a Kunfehértó. A négy forduló után éllovas Kaskantyú az Akasztó II. vendége volt. A hazai gárda egy félidő után 1–0-ra vezetett Palla Lajos góljával. A második játékrész elején Suhajda Gergely kettőre növelt a hazai előnyt. Kovács Zsolt az 57. percben szépített, egyenlíteni azonban már nem sikerült a Kasinak, sőt, ha hazaiak 3–1-re nyerték a mérkőzést, miután Bánszki Dávid a hajrában öngólt vétett. Eközben Kunfehértón, ahol a Tiszasas volt a vendég, a 42. percre már ki is alakult a hazaiak számára kedvező végeredmény. A 15. és a 42. perc között dőlt el a három pont sorsa. Ezen huszonhét perc alatt Grácz Roland szerzett egy mesterhármast, és emellett Délceg Dusán is betalált. Győzelmének köszönhetően jobb gólkülönbséggel – és ne feledjük, egy meccsel kevesebbet játszva – vezeti a tabellát a Kunfehértó. Szomszédvári rangadót játszott és nyert meg a 3. helyen álló Bócsa, a Soltvadkert II. csapatát látták vendégül, és győzték le Tápai Attila és Nagy Dávid góljaival.

Vármegye III., Közép csoport: Kecel FC II.-Jászszentlászló 4–2, Kiskőrösi LC II.-Kisszállás 4–0, Kunfehértó-Tiszasas 4–0, Akasztó FC II.-Kaskantyú 3–1, Bócsa-Soltvadkerti TE Soltút II. 2–0.

A Nyugati csoportban az éllovas Szentmárton SE továbbra sem tud hibázni. Ezúttal a Harta II. gárdáját győzte le 8–2 arányban, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a mezőnyt. Szintén hibátlan azonban az őket követő Uszód, amely Császártöltésen győzött annak érdekében, hogy a Szalkhoz képest szintén százszázalékos maradjon. Tartja a 3. helyet a Szakmár, amely a Kecel Senior vendégeként lőtt pontosan egytucat gólt.

Vármegye III., Nyugati csoport: Dunavecse-Hajós 2–2, Szentmárton-Harta II. 8–2. Bátya-Dunapataj 0–4, Császártöltés-Uszód 2–3, Kecel Senior-Szakmár 0–12. A Dunaegyháza-Dunaszentbenedek mérkőzést november 30-ára halasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában