Népünnepély

1 órája

Tizenötödik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a kakaspörköltfőző fesztivált

Szombaton népünnepélyre várják az családokat a kiskőrösi szabadidőparkba. Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a kakaspörköltfőző fesztivált.

Barta Zsolt

Szombaton népünnepélyre várják az családokat a kiskőrösi szabadidőparkba. Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a kakaspörköltfőző fesztivált. Dedák Pál, a rendezvény fő szervezője elmondta, hogy eddig 111 csapat jelentkezett. Összesen 145 bográcsnak gyújtanak alá szombaton 9 órakor. Általában egy-egy bográcsban 20 kilónyi húst fognak főzni. Azaz nem kizárt, hogy 28-30 mázsányi kakashús fog elkészülni a nap során. Ő és 12 főző barátja 12 kondérban főzik majd a szárnyas jószág húsát. Az időjárás kellemes lesz, húsz fok várható, eső nem valószínű. A tavalyi rendezvényről IDE kattintva olvashatnak bővebben. 

kakaspörköltfőző fesztivál, program, koncert
Vidám családi és baráti társaságok vesznek részt szombaton a kakaspörköltfőző fesztiválon Kiskőrösön
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

A kakaspörköltfőző fesztivál programjai 

Ünnepélyes megnyitó, közös tűzgyújtás. A fesztivált megnyitja Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere. Az esemény háziasszonya: Supka Éva. Napközben fellép 10 órakor a Dzsem Buli zenekar, majd délben a Vízkereszt Citerazenekar Akasztóról. Kiskőrös Város Fúvószenekara 13 órakor ad közös programot a helyi mazsorett csoportokkal. Utánuk 14.30-kor az Easy Covers Duó, majd egy órával később a Szürkeverebek Jazzbandája ad koncertet. 16.30-kor Váczi-Wachsmann Ildikó énekel, majd 17 órakor a Szivárvány Szlovák Táncegyüttes mutatkozik be. Az est koncertjét 18 órakor Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar adja. Őket követi 19 órakor Kothencz Lali – Dörmő Anita – Markó Nani. A rendezvény 22 órakor a helyi Dj Komlósi Gyuri – Dj Kelemen diszkójával folytatódik. Mint minden évben a szervezők idén is gondoltak a legkisebbek szórakoztatására. A gyermekeket arcfestés, többféle légvár, íjászat, kisautók, nerf pálya várja, mely programok – a 15 év alatt jól bevált gyakorlatnak megfelelően – természetesen ingyenesen vehetők majd igénybe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában