Séta az életért

2 órája

A mellrák megelőzése és a szűrővizsgálatok fontossága mellett kampányolnak a bajaiak

A Séta az életért, Összefogás a mellrák ellen programot a hagyomány szerint október második keddjén rendezik meg Baján. Ezúttal október 8-án, kedden délután háromnegyed 3-kor gyülekeztek a (nemcsak) bajai lányok, asszonyok a Bácskai Kultúrpalota előtt.

Rab Rita

Immár 22. alkalommal rendezik meg Baján a mellrák megelőzése céljából indított akciót. Ebből az alkalomból a résztvevők egy rózsaszín szalagot tűznek ki, vagy rózsaszínbe öltöznek és kezükben egy-egy rózsaszín lufival sétálnak át a városon, ily módon is ráirányítva a figyelmet az önvizsgálatok és a szűrővizsgálatok fontosságára. Az időben elvégzett ellenőrzés ugyanis életmentő lehet. 

mellrák megelőzése, séta, szűrővizsgálat
A mellrák megelőzése és a szűrővizsgálatok fontossága mellett kampányolnak a bajaiak
Fotó: Rab Rita / archív-felvétel

A program szerint a gyülekezőt követően átsétálnak a rendezvény helyszínére a Déri kertbe, ahol a hagyományokhoz híven megemlékezés, majd rövid műsor következik. Köszöntőt mond Csubákné Besesek Andrea önkormányzati képviselő, majd az életet szimbolizáló fa elültetése következik a Sugovica Daganatos Klub tagjaival. A rendezvény végén a menet a volt Belvárosi Közösségi Ház elől indul, és a belvároson áthaladva sétálnak a Sugovica hídra, ahol szabadon engedik a lufikat. A rendezvényre nemcsak nőket és nem csak az idősebb korosztályt, hanem férfiakat és fiatalokat is várnak a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában