Labdarúgás

5 órája

SC Hírös-Ép: hazai bravúr után irány Akasztó

A mögöttünk álló hétvégén bravúros, 1–0-ás győzelmet ért el hazai pályán a bajnoki címeket tekintve az elmúlt másfél évtized toronymagas rekordere, a Kiskunfélegyháza ellen a kecskeméti SC Hírös-Ép. Ezen a hétvégén Akasztóra utazik a Nagy Krisztián vezette társaság.

Vincze Miklós

Az SC Hírös-Ép a rajt előtt a középmezőnyt tervezte megcélozni. A csapat jelenleg három győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, tíz szerzett ponttal a 11. helyen áll, tehát szinte egy győzelemnyire az eredeti célkitűzéstől.

SC Hírös-Ép, labdarúgás, mérkőzés
Az SC Hírös-Ép kapusa, Kormos Dávid a  Félegyháza elleni mérkőzésen bravúrt bravúrra halmozott
Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

A hétvégén egy viszonylag hamar megszerzett vezetést követően a csapat nem tett ugyan le arról, hogy megpróbáljon a Kiskunfélegyháza ellen újabb gólt szerezni, a második játékrészben viszont egyre nagyobb energiákat követelt meg a védekezés, végül aztán a csapat megúszta kapott gól nélkül a félegyházi támadásokat, így értékes és fontos három pontot könyvelhetett el. Aki azt feltételezi, hogy ez pozitívan hatott a társaság hangulatára, az nem téved, bár Nagy Krisztán elmondta, hogy a Műkertvárosban a jó hangulat nem győzelemfüggő.

– Valóban egy nagyon szép győzelmet arattunk, így érhető módon a héten a szokásosnál is jobb volt a hangulat az edzéseken, de a társaság hangulatával eddig sem volt gond. Mi soha nem bántjuk egymást, legyen bármi az eredmény, tisztában vagyunk azzal, hogy együtt nyerünk, együtt veszítünk.

Az SC Hírös-Ép meglehetősen szűkös kerettel játszotta végig a sikerekben nem bővelkedő tavaszt, és bár a nyáron felkészültek ezen probléma kiküszöbölésére, már az ősszel is több olyan mérkőzést játszott Nagy Krisztián csapata, amely során a kispadhoz nem volt szükséges pótszékeket hozni.

– E tekintetben egyelőre a néhány, a hiányzók miatt keservesebb hétvégéhez képest jobbak a kilátásaink. Úgy néz ki, hogy több olyan játékosra is újra számíthatok, akiket korábban sérülés miatt nem tudtam bevetni. Nem akarom elkiabálni, de egyelőre jók a kilátások, remélem így is marad vasárnapig.

Akasztóra utazik az SC Hírös-Ép

A hétvégén az SC Hírös-Ép a pont nélkül a sereghajtó pozícióban szerénykedő Akasztó vendége lesz. A vezetőedző ugyanakkor óv a sereghajtó minősítéstől, hiszen az az ellenfél erejét illetően egyrészt félrevezető lehet, másrészt elbizakodottságra adhat okot, aminek hamar megfizetheti bárki az árát. A cél ugyanakkor egyértelmű.

– Kiegyenlített a mezőny, nem mehetünk biztosra senki ellen, így az Akasztó ellen sem. Attól, hogy valaki az utolsó helyen áll, még kijöhet neki a lépés. Az akasztóiak ellen is úgy készülünk, mint bárki más ellen. Tiszteljük az ellenfelet, nem a helyezéséből indulunk ki, ezzel együtt mindenképpen győzni szeretnénk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában