Mérföldkő

3 órája

Már kétmillió Kecskeméten gyártott Mercedes gurul az utakon

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben elkészült a kétmilliomodik Kecskeméten gyártott autó. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású EQB volt – írja sajtóközleményében a Mercedes-gyár.

Vizi Zalán

A kecskeméti üzemben jelenleg a Mercedes-Benz A-osztály modelljei, a CLA Coupé és Shooting Brake modellek, valamint a Mercedes-Benz EQB-k készülnek. Ezen autók közül tavaly több mint 174 ezer készült el a hírös városban. A Kecskeméten gyártott autók kétmilliomodik példánya – egy tisztán elektromos hajtású EQB – 2024 októberében gördült le a gyártósorról.

Mercedes-gyár, autó, gyártás
Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-gyár
Forrás: Mercedes-Benz

A Mercedes-gyár sikere a kecskeméti dolgozók sikere is

– Kétmillió elégedett ügyfél vezet olyan Mercedes-Benzt, amely Kecskeméten készült. Ez az eredmény elsősorban a munkatársaink sikere, akik nap mint nap szakértelemmel és szenvedéllyel építik a világ legvonzóbb járműveit a magyarországi telephelyen. Munkájuk minősége és a gyár hatékonysága példaértékű a Mercedes-Benz Operations teljes termelési hálózatában – értékelte a gyár mérföldkövét Jörg Burzer, a Mercedes-Benz Group AG igazgatóságának termelésért, minőségügyért és ellátási láncért felelős tagja.

– Az, hogy már a kétmilliomodik ‘Made in Kecskemét’ Mercedes-Benz modellt ünnepelhetjük, megerősít minket abban, hogy vonzó kompakt autóink iránt kitart a nagy kereslet. Köszönet illeti a teljes kecskeméti csapatot, akik hozzájárultak ehhez a fontos mérföldkőhöz a vállalatcsoport történetében – mondta Jens Bühler gyárigazgató, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatója.

A Mercedes-Benz 2012 óta fejlődik Kecskeméten

A Mercedes-Benz több mint tíz évvel ezelőtt költözött Magyarországra, és a kecskeméti gyár nagymértékben járul hozzá a globális termelési hálózat sikeréhez. A vállalat 2024-ben a legvonzóbb autóipari munkáltató lett a Randstad Awards díjazottjai között, egyúttal az elmúlt tizenegy évben tízszer ért el dobogós helyezést „Az év legvonzóbb munkáltatója” felmérésben – írják a sajtóközleményben.

Kecskeméten 2012-ben indult el a Mercedes-Benz kompakt modellek gyártása, közös termelési hálózatban a dél-németországi Rastattban található járműgyárral. Mint az a cég közleményében olvasható, a gyártás a B-osztály modelljeivel kezdődött, egy évvel később következett a négyajtós CLA Coupé – az első olyan Mercedes-Benz modell, amelyet kizárólag Kecskeméten készítenek és innen szállítanak a világ minden tájára. 2021-ben a tisztán elektromos hajtású EQB-vel megkezdődött az első magyarországi sorozatgyártású elektromos jármű gyártása.

Mercedes-gyár, autó, gyártás
A képen balról: Jens Bühler és Jörg Burzer a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár kétmilliomodik autójával
Forrás: Mercedes-Benz

Egymilliárd eurós gyárbővítés jelzi, Kecskemét és a Mercedes kapcsolata a jövőben is töretlen marad

Az új MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MB.EA (Mercedes-Benz Electric Architecture) modellek gyártására való felkészülés jegyében a telephelyen jelenleg jelentős bővítés zajlik. A folyamatban lévő, több mint egymilliárd eurós gyárbővítés részeként épül egy új karosszéria- és összeszerelő üzem, valamint létesül egy új akkumulátorbeszerelő-üzem is.

A gyártás átszervezése az MMA és az MB.EA platform új modelljeire történő átálláshoz kapcsolódóan növeli a foglalkoztatást a gyárban és a helyi beszállítói hálózatban, így középtávon számos új, magas színvonalú munkahelyet teremt – olvasható a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár közleményében.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában