Röplabda

5 órája

A Kecskeméti RC számára nem kedvezett a fordulópont

A női röplabda NB I. vasárnapi mérkőzésén a KRC a BDSE-t fogadta hazai pályán. A Kecskeméti RC ilyen közel még nem járt ahhoz, hogy megszerezze első győzelmét, azonban a fordulópontból rosszul jött ki, így kikapott.

Nyitray András

Nem vett jó rajtot a Kecskeméti RC, mert bár az első pontot a hazaiak szerezték, a Budaörs elkapta a fonalat, és 3–8-nál már Farkas Péternek kellett időt kérnie. Hernády vezetésével ezután sem lassított a BDSE, tartotta stabil előnyét, a következő hazai időkérés 10–17-nél érkezett. Kézben tartotta a játszmát a vendég gárda, s végül 18–25-re le is zárta azt. 

Kecskeméti RC, röplabda,
A Kecskeméti RC pont nélkül maradt
Fotó: Bús Csaba

A második szett hatalmas csatát hozott, hiszen 5–10-nél úgy tűnt, ismét a Budaörs örülhet majd a parti végén. A KRC nem adta fel, s bár nagyobb volt a távolság a csapatok között, ezt nem engedte csökkenni. A fordulat egészen elképesztő formában érkezett, mert a vendégek már 19–24-re vezettek, így szettlabdájuk volt, nem is egy. Lehoczki nyitásaival azonban beindult a vendéglátó, majd pillanatok alatt egyenlített is. Innen már nem volt megállás, Berényi pontjaival aztán 27–25-re nyert és egyenlített a KRC. 

A harmadik partiban sokkal több önbizalommal játszott a Kecskemét, mely 14–10-re vezetett a szett felénél. A mérkőzés hullámzása azonban nem állt le, a Budaörs 15–15-re jött fel, majd 19–22-re is vezetett a hajrában, amire aztán megint három KRC pont volt a válasz. Kökény és Vörös ezek után játszma labdához juttatta a KRC-t, de kettőből egyet sem tudott kihasználni Farkas Péter csapata. Hol itt, hol ott csillant fel ezek után az esély, végül a vendégek dolgoztak kevesebb hibával, így 27–29-re nyertek. 

A negyedik játszmára már nem tudott felpörögni a Kecskemét, sokat kivett a két idegőrlő szett a játékosokból. A BDSE gyakorlatilag végig vezetett, és 15–25-re lezárta a szettet, 1–3-ra a meccset az alapszakaszban

A Kecskeméti RC későn jött játékba 

– Kicsit későn jöttünk bele a játékba, a harmadik játszma volt a sorsdöntő számunkra. Ezt követően csak futottunk az eredmény után, irányítani már nem tudtuk a játékot. Sajnálom az eredményt, mert tudásunk alapján ezen a mérkőzésen értékes pontokat szerezhettünk volna – mondta Farkas Péter, a KRC edzője. 

Kecskeméti RC - BDSE 1–3 (18, -25, 27, 15) 

Kecskemét, 64 néző. V: Mezőffy, Szabó P. 

KRC: Kökény 12, Pintér, Lehoczki 6, Berényi 15, Fazekas 4, Csányi 13. Csere: Kiss L. 7, Vörös 11, Szűcs E., Kispesti. Vezetőedző: Farkas Péter 

BDSE: Pisák F. 12, Feld 5, Drávecz 9, Pásztor 13, Briga 10, Hernády 11. Csere: Pisák L., Bálint 2, Kiss Zs. 4, Ujvárosi. Vezetőedző: Ujvárosi Levente 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában