Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kiállításmegnyitóval, szentmisével, kórustalálkozóval és koszorúzási ünnepséggel emlékeztek a bácskai bunyevácokra szombaton délután. Az est folyamán pedig kulturális műsorral egybekötött bált rendeztek a Sárga Csikó Étteremben.

jótékonysági futás, Kiskunmajsa,
Jótékonysági futás Kiskunmajsán
Fotó: Pozsgai Ákos

A kecskeméti Tai Chi csoport tartott bemutatót a Szórakaténuszban.

Tóth Péter Lóránt már általános iskolásként is sokszor lépett színpadra. Legtöbbször Arany, Petőfi és Radnóti költeményeit szavalta. Pedagógusi pályáját testnevelőként kezdte, majd kilenc évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a magyar kultúra népszerűsítését, terjesztését tekinti legfontosabb feladatának. Ez idáig számos elismerést kapott, legutóbb a magyar kultúrát formabontó módon népszerűsítő tevékenységéért Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült a kunszentmiklósi versvándor.

A Ballószögi Ifjúsági Csoport egy évvel ezelőtt alakult meg. A BIFI bizonyította van létjogosultsága. A ballószögi fiatalok összefogása programok és önkéntes megmozdulások sokaságát eredményezte, a tehetségek kibontakoztatása mellett.

Második alkalommal rendezték meg vasárnap délelőtt Kiskunmajsán a Jonathermál Jótékonysági Futórendezvényt. Az eseményre közel háromszázan regisztráltak, de ennél valamivel többen tették meg a különböző távokat. A nevezési díj árából összegyűlt több mint félmillió forinttal a szervezők szándéka szerint idén is a Magyar Vöröskereszt munkáját támogatják.

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Kecskemét Gera Zoltán vezetőedző debütáló mérkőzésén hazai pályán a Puskás Akadémiával játszott. A találkozó vendég sikerrel zárult, a KTE rossz sorozata így nem szakadt meg.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek meghívásának eleget téve október 20-án, vasárnap 10 órától, a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban ünnepi érseki szentmisén vettek részt Bács-Kiskun vármegye országgyűlési képviselői, újonnan megválasztott polgármesterei és a vármegyei közgyűlés tisztségviselői.

Hamarosan kezdődik a Dancing with the Stars, ahol Hosszú Katinka is színpadra lép.

A Szeretem Csólyospálost Mozgalom összefogva a helyi önkormányzattal 35. alkalommal szervezte meg a település legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját a hétvégén. A korábbi hagyományoknak megfelelően vonultak ki a programba részt vevők az utakra, és szedték össze a felelőtlenül eldobált szemetet.

Legújabb kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, tudod-e ezeknek a tárgyaknak a régi népies nevét?

A fortepan.hu fotóival múltidézésre hívjuk olvasóinkat. Mutatjuk, milyen felvételek készültek 1983-ban.

Vonat és autó ütközött Kecskemét és Nyárlőrinc között.

Kecskemét több évszázados történelmének számos olyan kiemelkedő eseménye volt, melyek nagyban meghatározták jövőjét. A Múltidéző sorozatunkban legutóbb Kecskemét török hódoltságban töltött időszakát elevenítettük fel. Voltak évtizedek, amikor pestis és tűzvész pusztított, emiatt is sokat szenvedett a város lakossága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában