Labdarúgás

1 órája

Gyengébb játékkal, de nyert a Tiszakécske a Vasas II ellen – galériával

A listavezető Tiszakécskei LC a Vasas FC II csapatát fogadta az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportjában, és küzdelmes mérkőzésen begyűjtötte a három pontot.

Szentirmay Tamás

A Vasas már a mérkőzés elején átvette a játék irányítását, és egyre többet tartózkodtak a tiszakécskei térfélen. A hazaiak kontrái nem igazán voltak veszélyesek. Eltelt félóra a találkozóból, mikor megszerezte a vezetést a Tiszakécskei LC. Valancsik bal oldalról kanyarította be a labdát Balázs Benjamin pedig magasra ugorva fejjel a kapu bal alsó sarkába juttatta a játékszert 1–0. Az első félidő hajrájában Rideg közeli lövését könnyedén fogta Prokop.

Tiszakécskei LC, labdarúgás,
Négy ponttal vezet a Tiszakécskei LC
Fotó: Szentirmay Tamás

A második játékrészben egy harcosabb Tiszakécske jött ki a pályára. Többet volt náluk a labda, technikai hibát is kevesebbet vétettek. Ennek meg is lett az eredménye, mert az 57. percben megduplázták az előnyüket. Sallai szintén bal oldalról adta be a labdát Vajdának, aki a tizenegyes pont magasságában csinált egy cselt, majd szintén a bal alsó sarokba lőtt 2–0. Hat perccel később újabb találatot ért el a hazai gárda. Pintér kapott középen jó labdát a balszélről, de egyből tovább is passzolta Grünvaldnak, akitől először elpattant a labda, de megszelidítette és a lábak között hatalmas gólt lőtt. Ez a labda is a bal alsó sarokban rezgette meg a hálót 3–0.

Tíz perccel később szépített a Vasas. Rideg les gyanús helyzetben ugrott ki, de a partjelző nem emelte fel a zászlóját, így könnyedén vezethette kapura a labdát és a tehetetlen Prokop mellett a hálóba gurított 3–1. Újabb tíz perc elteltével Prokopnak kellett bizonyítania, hogy jó kapus. Szilvási lövése a hosszú sarokba tartott, de a tiszakécskei hálóőr remek vetődéssel hárította a lövést. A 87. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Ottucsák kapott a tizenegyes pont magasságában labdát és fordulásból a jobb alsó sarokba továbbította a játékszert 3–2. A találkozóból hátralévő időben a Vasas mindent megpróbált tenni annak érdekében, hogy kiegyenlítsen. A Tiszakécske pedig okos játékkal próbálta tartani az eredményt. Végül ez sikerült is és otthon tudták tartani a három pontot. Így már négy ponttal vezetik a tabellát.

Balogh Pál: – Azt kell mondanom, hogy a Vasas fiatal gárdája azt hozta, amit vártunk tőlük. Nagyon dinamikus, gyors csapat. Rendkívül nagy önbizalommal jöttek, mert eddig jól szerepeltek a bajnokságban. Ezt próbáltuk volna mi kihasználni, mert úgy gondoltuk, hogy az ellenfeleik eddig jószerivel visszaálltak ellenük. Bíztam abban, hogy így lesznek mögöttük akkora területek, hogy pontosan le tudjuk játszani a támadásokat. Az első félidő elején nagyon kapkodó volt a játékunk, sok technikai hibával futballoztunk, ami nagyon meglepő volt számomra. Nem egy, vagy két ember, hanem szinte az egész csapat alul teljesített ilyen téren. Szerencsére a gyengébb játékból is felül tudtunk kerekedni, és egy formás támadás után a vezetést sikerült megszereznünk. Ez egy begyakorolt figura volt, aminek kimondottan örültem. A második félidő eleje úgy nézett ki, ahogyan ki kellett néznie, jöttek is a gólok. Bíztam abban, hogy a negyediket is meg tudjuk szerezni, mert a Vasast megfogta a három nullás előnyünk. Utána azt kell, hogy mondjam, hogy két gólt talált az ellenfelünk, de ez az érdemeikből nem von le semmit. Próbáltak kiegyenlíteni, de a végén okosan és higgadtan sikerült megőriznünk az eredményt. Ilyen is van, gyengébb játékkal is lehet nyerni. Ez egy ilyen nap volt, de le a kalappal a játékosok előtt, büszke vagyok rájuk.

Tiszakécskei LC–Vasas FC II 3–2 (1–0)

Tiszakécske, vezette: Kovács Gábor Péter (Vrboszki Pál, Nagy Márk).

Tiszakécske: Prokop – Antal G., Takács Zs., Valencsik, Grünvald (Birdika 89.), Balázs B., Pintér (Marsa 95.), Géringer, Szekér, Sallai, Vajda (Takács T. 73.). Vezetőedző: Balogh Pál

Vasas: Bánfalvi – Puskás Zs., Forgó (Kalmár 70.), Farkas J., Farkas B., Rideg, Hős (Ottucsák 79.), Szabó B., Mikolay (Szilvási 53.), Feledy (Borgula 70.), Molnár (Boros 70.). Vezetőedző: László András

Gólszerző: Balázs 30., Vajda 57., Grünvald 63., ill. Rideg 74. Ottucsák 88

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában