Nosztalgia

3 órája

Olvasóink fotói felidézik a múltat

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Kishuszár 

Fülöpjakabról Csáki Béla nyugalmazott polgármester, Fülöpjakab díszpolgára egy régi családi képpel nosztalgiázik. A fotó 1957–58 körül örökítette meg őket Fülöpjakabon, éppen a szüleik disznóit legeltették az egyik réten. A sertés hátán Olvasónk ül, azaz „lovagol” rajta mint egy kishuszár. Háttérben látszik a testvére, József is. A képet a közelmúltban elhunyt Fekete János, Jakabszállás nyugalmazott plébánosa, akkori fülöpjakabi diák készítette a fiúkról. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Szórád család 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár számára nagyon kedves ez a régi családi fényképe. Fülöpházán nőtt fel, a képen szülei, valamint az öt testvér látható: István (balról), Lajos, Ferenc, Tibor és Erzsébet. Sajnos ma már nem mindenki él, de szeretett emlékük örökre él. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Felső tagozat 

Kecskemétről Facol Lajos felső tagozatos régi osztályfényképével idézi fel vidám iskolás éveit. Jugoszláviában nőtt fel. Az alsó évfolyamot Oromparton, a felső tagozatot Felsőhegyen járta. Magyarul tanultak az iskolában. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Születésnap 

Páhiról Andrássy Gyula (balról) egy újabb családi fotót mutat be. A kilencvenes években éppen anyósa, Csenki mama, azaz Csenki Mária születésnapját ünnepelte meg a család. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Ejtőernyősök 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes egy ötvenéves fotóval idézi fel a régi időket. A magyar katonai ejtőernyős válogatott nemzetközi négytusa-versenyen szerepelt. Balról jobbra (a riporter mellett) Janovich Ferenc hadnagy, Hüse Károly százados és Hangodi András tizedes, aki később a kecskeméti reptéren szolgált. 

nosztalgia, múltidéző, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Találkozó 

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna nagyon sok fotót őriz az Országos Nevelő Intézetben (ONI) eltöltött évekből. Nagyszerű csapatot alkottak diáktársaival. Ez a fotó a 2000-es évek közepén örökítette meg őket egy ONI-s találkozón, melyen nagyon sokan voltak. Az udvaron egy fát is ültetettek egy emléktáblával. A képen balról látható Olvasónk, rajta kívül látható még többek között Zanati Lili, Juhász Rózsa, Szécsényiné Gugyerás Márta, Szécsényi János, Szécsényi István. Mindenki a hetvenes évek közepén volt az intézet lakója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában