Kosárlabda

2 órája

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét-siker a Sopron ellen – galériával

A férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az 5. fordulóban a hírös városi kosarasok a Sopront fogadták. A végig szoros meccsen megszerezte a 2024/25-ös idénybeli első győzelmét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Vincze Miklós

Két triplával indított a Sopron, majd Rakicevic büntetőivel az első hazai pontok is megszülettek, 2-6. Három és fél perc elteltével időszerűnek találta Ivkovic Stojan, hogy rendezzék a sorokat, így hazai időkérés következett 2-8-as állásnál. Ezt követően Lee pontjaival zárkózott a Kecskemét 8-10-re. Karahodzsics büntetőivel megtörtént az egyenlítés, majd Sinik triplájával a vezetést is átvette a hazai gárda, 15-12. Vendég időkérés után Lee is elsüllyesztett egy trojkát, míg Karahodzsics két büntetőt tett a helyére, 20-12. Jó védekezés után Rakicevic is beköszönt, 23-12-re nyerte az első negyedet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, kosálabda, győzelem, Kecskemét
Győzött a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

A második etap elején a vendég gárda volt pontosabb, 24-19-re váltott az eredményjelző. Wittmann extra triplával vétette észre magát, 27-19. Ritmust fogott a Sopron, 29-28-ra jöttek fel egyetlen perc alatt. Wittmann újabb szép hármast hintett be, 32-28. Az etap utolsó perceiben több hibát is vétettek a csapatok, így sok pont nem született, 34-32-es állásnál mehettek szünetre a felek.

Fofana kettő plusz egyes akciójára Rakicevic reagált kintről, 37-35. Karahodzsics és Sinik pontjaival 41-37-re változott az eredmény. A tavaly még a hírös városi gárdát erősítő Kucsera távolról volt eredményes, nem sokkal később Wittmann válaszolt erre, 44-40. Elkapta a fonalat a hírös városi alakulat, szép támadásokat vezettek, 47-42-nél időt kért Gasper Potocnik. Lendületben maradt a KTE, Karahodzsics kosarával 53-43-ra változott az állás. A vendégek nem hagyták magukat, 53-47-nél Ivkovic Stojan rendelte magához tanítványait. Az utolsó tíz percre végül 53-49-cel fordulhattak rá a csapatok.

Az első támadások nem hoztak pontokat, majd Lee hámozta át magát a védőkön, 55-49. 

Felváltva estek a kosarak, három perc elteltével 59-53 volt az eredmény. Edwards és Fazekas kosaraival két egységre zárkózott a Sopron 62-60. Sinik hármasa a legjobbkor érkezett, 65-60. Rakicevic verte át a védőkét, 67-62-nél időt kért a vendég együttes. Sinik kettő plusz egyes akciót mutatott be, 70-62. Ismét visszajött a meccsbe a Sopron a légiósainak köszönhetően, 70-66-nál Ivkovic tartott taktikai értekezletet. Eladott labdák és elhibázott dobások után Sinik menetelt a gyűrűig, 72-66. Edwards gyors hármassal tartotta életben a vendégek reményeit, 72-69. Rakicevic mindkét büntetőjét bedobta, 74-69-nél Potocnik kért időt, de akkor már csak 16 másodperc volt vissza. Fazekas bedobta a hármast, majd faultoltak Sinik ellen, aki taktikusan csak az elsőt értékesítette, ezzel kialakítva a végeredményt: 75-72.

– Sok problémával küszködtünk, Karahodzsic Kemal bokájával szenved, Marko Siniknek családi nehézségei vannak – értékelt a mérkőzést követően Ivkovic Stojan, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakmai igazgatója. – Tudtuk, hogy össze kell állnunk, és harcolnunk, mint az oroszlánok. Túlságosan nem vagyok lenyűgözve a játékunktól, még van hova fejlődni. A kiegészítő játékosok ma nem tudtak annyit hozzátenni. Nem a győzelemnek kell fontosnak lennie. A győzelem csak egy következménye a fejlődésünknek. Amikor majd jön a bajnokságban a válogatott miatt kiadott szünet, akkor fogom elmondani, hogy mi kell ahhoz, hogy felvegyük a versenyt újra a nagyobb csapatokkal is. Úgy gondolom, hogy nagyon jó emberekből álló keretünk van, igazi példaképek. Ne értékeljük túl most ezt a győzelmet, még fejlődnünk kell, és ehhez idő kell. Köszönöm mindenkinek, remek taktikai csata volt.

– Gratulálok a Kecskemétnek – kezdte értékelését a vendégek mestere, Gasper Potocnik. – Ugyanaz történt velünk, mint az előző fordulókban. Nehéz most okosat mondani, de az biztos, hogy nem úgy teljesítünk, ahogyan azt szeretnénk, és most nem csak az eredményességre gondolok, hanem a mutatott játékra. Védekezésben és támadásban sem teljesítettünk jól. Meg kell néznünk, hogyan tudjuk ezeket a hibákat minél gyorsabban javítani.

– Fontos volt a nehéz szezonkezdet után, hogy ma nyerjünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Marko Sinik, aki húsz ponttal vette ki a részét a hírös városiak győzelméből. – Fantasztikus érzés. Szeretnék gratulálni a csapatnak, és a Sopronnak is. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a szurkolóinknak is a támogatást. Nagyszerű volt a számomra ma itt játszani.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét-Sopron KC 75-72 (13-12, 11-20, 19-17, 22-23)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, játékvezetők: Goda László, Nyilas István, Sörlei Attila (Farkas Zoltán).

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 20/6, Wittmann 9/9, Lee 12/9, Rakicsevics 16/6, Karahodzsics 18. Cserék: Tóth, Schöll, Ivkovic, Körmendi. Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan.

Sopron KC: Edwards 14/6, Meszlényi 3/3, Fofana 9, Kucsera 17/9, Molnár 4. Cserék: Takács 2, Garrett 10, Mucius 4, Csendes, Flasár 3, Fazekas 6/6. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában