TOP Plusz

3 órája

Több mint hatvanmillió forintból fejlesztik tovább Tiszaug horgászturizmusát

A Tisza menti község horgászati szempontból kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik, így érthető módon ezt szeretné a község önkormányzata továbbfejleszteni. Ennek érdekében került kidolgozásra Tiszaug horgászturizmusának fejlesztésének II. üteme, amellyel turisztikai fejlesztéseket kívánnak megvalósítani a Holt-Tisza mentén.

Vizi Zalán

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében Tiszaug Község Önkormányzata 60,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg turisztikai fejlesztését a Holt-Tisza mentén.

Tiszaug horgászturizmus, horgászat, TOP Plusz
Több mint hatvanmillió forintból fejlesztik tovább Tiszaug horgászturizmusát
Fotó: Shutterstock.com / Illusztráció

Korábban a projekt I. ütemében felújították a mosdókat, tusolókat, horgászösvényt és úszóstéget alakítottak ki, valamint csónakokat szereztek be. A projekt II. üteme a befejezett fejlesztésekre épülnek. Madari Márton polgármester közleményéből kiderül, e projekt megvalósításával színvonalas turisztikai attrakciók jönnek létre, megfelelő feltételeket és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítva a Tiszaugra látogatóknak.

Az önkormányzatának célja, hogy a természetes vizek mellett kialakított horgászhelyeket, Tiszaug horgászturizmusát továbbfejlesszék. A projekt során megvalósul egy nagyjából tízállásos csónakkikötő kialakítása, egy körülbelül száz fő befogadására alkalmas esőbeálló, tűzrakóhely kialakítása, valamint közösségi teret is létrehoznak színpaddal, illetve áram- és vízvételi lehetőség kiépítésével.

A beruházás sajtóközleményéből kiderül, hogy a megvalósítás helyszíne a település központi részén elhelyezkedő Holt-Tisza menti, önkormányzati tulajdonban lévő Tiszaug 33/10 helyrajzi számú ingatlan.

A cél Tiszaug horgászturizmusának fejlesztése

A projekt célja a helyi, térségi jelentőségű természeti örökség turisztikai hasznosítása és további fejlesztése. Az aktív turizmus ezen ágazatának fejlesztése eredményeként az egyre nagyobb számban megjelenő nyaralók, családok, horgászok, pihenni vágyók igényeit lesz képes kielégíteni a település, javítva Tiszaug népességmegtartó képességét, turizmusra épülő gazdasági jelentőségét.

A projekt még idén elkészül, hiszen a tervezett befejezési dátuma 2024. december 31.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában