Program

3 órája

Lakitelek-Tőserdőn folytatódik az értékjáró séta

Néhány hónap szünet után október 19-én, szombaton újra lesz Térségi Értékjáró Séta a kecskeméti Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében. Ezúttal az úticél Lakitelek-Tőserdő.

Sebestyén Hajnalka

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire tesznek kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezhetik fel a résztvevők egy kellemes szombati napon. 

Fotó: Beküldött fotó / illusztráció

Az idei év negyedik kirándulása alkalmával Lakitelek-Tőserdőbe invitálják az érdeklődőket. Ez a Tisza menti táj őrizte meg leginkább azokat a tájképi és természeti értékeket, melyek a folyószabályozás előtti időkre voltak jellemzők. A holtágak gyékényes-kákás partjait a nyíltabb vizeken a tündérrózsás-sulymos hínártársulások váltják fel. A Tőserdő egybefonódik a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területével. 

A séta során bemutatják a Szikra Csárda hagyományát, Holt-Tisza partot, Ökoturisztikai Központot, Szegfűdombot, Kontyvirág tanösvényt, lesz csónakázás a Holt Tiszán. Sétavezető: Czinege Orsolya, a Tőserdő Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A program ingyenes. Utazás: egyénileg. Találkozó időpontja: 2024. október 19. szombat 8:45 a tőserdei autóskempingnél (Lakitelek, Zalán u. 2.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában