Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 16.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Az élelmezési világnap alkalmából érdemes megemlékeznünk nemcsak a globális élelmiszerhelyzetről, hanem a magyar gasztronómiáról is, amely gazdag hagyományokkal és ízekkel büszkélkedhet. Az utóbbi időszakokban azonban a megemelkedett árak miatt sokan kénytelenek újragondolni táplálkozási szokásaikat. Ehhez nyújt segítséget a soltszentimrei Balog Martin, aki ma már az ország egyik közismert szakácsainak egyike.

Békefutás Jánoshalmán
Fotó: Pozsgai Ákos

Szerdán mindenben megállapodásra jutott a Kecskeméti TE új trénerével, aki szerdától munkába is állt, erről hivatalos oldalán számolt be a klub. A kedden menesztett Szabó István helyét Gera Zoltán veszi át.

Cserbenhagyásos balesetet okozott egy ismeretlen sofőr a 44-es főúton szeptember 18-án. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti cserbenhagyás vétsége miatt indított nyomozást az ügyben, és a lakosság segítségét kérik a sofőr megtalálásában.

Az idei Peace Run (magyarul Békefutás) harmadik hazai állomása Mélykút, a negyedik pedig Jánoshalma volt. A két városban több mint félezer diák futott együtt a közel hatvan különböző nemzetiségű futóval, akik kedden reggel érkeztek a röszkei határátkelőhöz azzal az égő fáklyával, amelyet Ferenc pápa megáldott.

A Tisza menti község horgászati szempontból kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik, így érthető módon ezt szeretné a község önkormányzata továbbfejleszteni. Ennek érdekében került kidolgozásra Tiszaug horgászturizmusának fejlesztésének II. üteme, amellyel turisztikai fejlesztéseket kívánnak megvalósítani a Holt-Tisza mentén.

Második alkalommal kapott meghívást Baja a Siófoki Halfesztiválra, melyet október 12-13-án rendeztek meg. Az idei Siófoki Halfesztiválon bemutatkozott a Duna és a Tisza partjáról Baja, Mohács és Szeged.

A következő napokban eső egyáltalán nem várható és felhőből is kevés lesz. Ország Ferenc kecskeméti meteorológus azonban azt is elmondta, hogy a nyugodt időjárás tökéletesen lett időzítve ahhoz, hogy az év üstökösét megfigyeljük a tiszta égbolton.

Kecskeméten, az ország minden részéről összesen 19 vízműves ügyfélszolgálati trió küzdött meg a napokban a legjobb ügyfélszolgálati csapat címéért. Az idei verseny szervezője a tavalyi győztes, a kecskeméti BÁCSVÍZ Zrt. és a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában