Amerikai futball

6 órája

Tornát nyert a Baja Raiders

Háromcsapatos tornát rendezett és nyert meg a hétvégén a bajai amerikaifoci-csapat, a Baja Raiders. A Glavocevic Alex vezette gárda az Oroszlány Bears és a Viharsarki Vitézek gárdáját győzte le az első Sugó-parti amerikaifoci-tornán.

Vincze Miklós

A hétvégén a Baja Raiders megrendezte az első Bajai Amerikai futball Kupát. És ha már megrendezte, mindjárt meg is nyerte. Augusztusban vett részt első alkalommal tornán a bajai csapat, akkor vívta az első mérkőzéseit az immáron két éve alakuló gárda. Az augusztusi tornán a 2. helyen zártak az Oroszlány Bears mögött, miután a Viharsarki Vitézek ellen a csapat az első mérkőzésén megszerezte az első győzelmét.

Baja Raiders, amerikai futball, torna, Baja
Indul a Baja Raiders első hazai mérkőzése
Fotó: Pulai Zsóka

A bajai kupán ugyanez a három csapat szerepelt. Az első mérkőzésen a Baja Raiders az Oroszlány Bears csapatával találkozott, 22-12 arányban sikerült őket legyőzniük. Ezt követően az Oroszlány Bears és a Viharsarki Vitézek csatájából az utóbbi csapat került ki győztesen, így tulajdonképpen ismét döntőt vívhattak a Sugó-partiak. A finálé végig kiegyenlített mérkőzést hozott, amelyek az eredménye is szoros lett, a hazaiak 13-12 arányban győzték le a Viharsarki Vitézeket, és így megnyerték a kupát.

Kiválóan teljesített a Baja Raiders 

– Ami a meccseket illeti – kezdte az értékelését Glavocevic Alex, a Baja Raiders elnöke, vezetőedzője, egyszóval: mindenese – remekül teljesített a csapat, különösen a viszontagságos időjárást figyelembe vége, hiszen végig zuhogott az eső, és ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Mind fegyelem, mind kitartás szempontjából jelesre vizsgázott a csapatom. 

A rettentően nehéz talaj, a szinte egybefüggő sár rengeteg hibát okozott mind a három gárda játékában, és így még nagyobb koncentrációt igényelt a srácoktól a játék. 

A számomra külön öröm az, hogy az előző tornából okulva a támadóink szintet léptek blokkolás terén, és ezzel együtt a védelmünknek a futás elleni védekezése is rengeteget fejlődött, márpedig ez nagyon hasznos visszaigazolás a számunkra abban a tekintetben, hogy jól sikerült a felkészülés, a felkészítés.

Baja Raiders, amerikai futball, Baja
A Baja Raiders
Fotó: Pulai Zsóka

Elmondta még, hogy a csapatból egyénileg nehéz bárkit is kiemelni, mert kiválóan teljesített mindenki, mindenki száz százalékig odatette magát a győzelem érdekében, mégis adja magát a 37-es számmal küzdő Kolompár Milán – becenevén Speedy Gonzales – és a 39-es számmal játszó Kapitány Máté kiemelése, mégpedig a különdíjak okán.

– Előbbinek a remek futásai és az általa elért létfontosságú touchdown hozta meg a számára a torna legjobb támadója címet – jelentette ki Glavocevic Alex. – A védelemből is bárkit ki lehetne emelni, de Kapitány Máté azzal emelkedett ki, hogy a kulcsfontosságú pillanatokban mindig egy lépéssel meg tudott előzni mindenkit, így ő lett a torna legjobb védője. Hálás vagyok a játékosaimnak, ugyanakkor nagy köszönettel tartozom a szurkolóinknak, akik a rossz idő ellenére is kijöttek és végig biztattak minket, ahogy köszönjük a két vendégcsapatnak is, hgoy eljöttek az első tornánkra.

Az idén még egy tornán biztosan részt vesz a bajai csapat, az elképzelések szerint négy csapatos tornán, az már biztos, hogy a Szegeddel találkoznak a Sugó-partiak, lévén a Szeged Guardians lesz a rendező.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában