Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 1.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság kedden azt az 52 éves budapesti férfit, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

DSC_8585
Másodszor virágzik idén a cseresznyefa Jászszentlászlón, Bezsenyiék kertjében
Fotó: Vajda Piroska

Másodszor borult virágba a cseresznyefa a jászszentlászlói Bezsenyi Sándorék kertjében. A több mint negyvenéves gyümölcsfa eddig még soha nem virágzott kétszer egy évben – mondta el hírportálunknak a házigazda.

Várhatóan 2025-ben kerülnek majd képernyőre a Kecskemétfilm stúdió hungarikumának új részei. Tizenhárom epizóddal fog bővülni a közkedvelt és világhírű Magyar népmesék rajzfilmsorozat. Emellett egy másik sorozat, a Cigánymesék is a befejezéséhez közeledik.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Szabadszállási Gazdakör működési területére meghirdetett Civil szervezetek eszközbeszerzése című felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a kunszentmiklósi önkormányzat, ami sikeresnek bizonyult.

Szentkirályfi címmel mutatja be legújabb gyermekdarabját a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház kedden 15 órakor a nagyszínházban. Nem véletlen a zenés mesejáték címe, hiszen a cselekményt nagyban inspirálta Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapítójának életútja – kinek nevét a főhős viseli – és szakmai sikerei. A mű amellett, hogy varázslatos élményt nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, tanít is: a sikeres élet felépítésére és a világ ivóvízkincsének védelmére. A darabról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.

Szeptemberben teljesen lelassult a sertések forgalma. A hétvégi nagykőrösi országos vásárban 20 ezer forint alatt is alig-alig keltek a választási malacok.

Fegyházba küldené a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azt a két nőt, akik késsel rabolták ki közös férfi ismerősüket. A fiatalabb nőt és egy másik férfi bűntársát emellett lopás bűntettével is vádolja. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A Margaréta Otthonban egyhetes programsorozattal ünneplik az idősek világnapját. Hétfőn volt a programsorozat első napja, mely keretében ökumenikus istentisztelettel indult a hét. Kedden, az ünnepélyes megnyitón műsorral kedveskedtek az otthon lakóinak.

Szeptember 26. és 30. között zajlott a II. Metropolice Bűnügyi Filmfesztivál a Hírös Agóra Otthon Moziban, melynek díjátadóját vasárnap este tartották a filmszínházban. A négytagú zsűri döntése alapján a legjobb nagyjátékfilm a dán Fiúk című thriller, a legjobb kisjátékfilm Karácsony Péter Lesen című alkotása lett, Prikler Mátyás pedig a legjobb rendező különdíját kapta a Hatalom című szlovák–magyar politikai thrillerért – közölte az Otthon Mozi.

A 60 éves GAMF Műszaki és Informatikai Kar jubileumát egész éves programsorozattal ünneplik. Ennek csúcspontjaként szombaton a kecskeméti egyetem legnagyobb öregdiák találkozójára kerül sor csaknem ezer résztvevővel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában