Baja

4 órája

Dr. Bari Bernadett: Régóta vártuk ezt a napot

Októbertől állnak fel hivatalosan az új képviselő-testületek, valamint foglalják el pozíciójuk az új polgármesterek. A bajai önkormányzat és a városházi dolgozók életében is jelentős változás történik ezekben a napokban. Dr. Bari Bernadett, Baja polgármestere vezetésével egy új fejezet kezdődik a Sugovica-parti város életében.

Márton Anna

Mint ismert, június 9-én óriási fölénnyel nyert az önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP által delegált polgármesterjelölt, dr. Bari Bernadett, valamint mind a tíz körzetben a lakók szavazatai alapján a Fidesz–KDNP által delegált képviselő nyert. Bár már június 9-én eldőlt, hogy ki vezeti a várost a következő öt évben, a tényleges váltás október 1-jén zajlott le.

Dr. Bari Bernadett, Baja polgármestere
Dr. Bari Bernadett, Baja polgármestere
Fotó: Márton Anna

Dr. Bari Bernadett polgármester hírportálunknak elmondta, nagyon régóta várták már ezt a napot.

– Június 9. óta a bajaiak bizalmából mi lehetünk az a csapat, akik ezt a várost irányíthatják a következő öt évben. Végrehajthatjuk azokat a feladatokat, amiket közösen határoztunk el. A bajaiakkal együtt alkottuk meg a Bajaiak Programját, és most ténylegesen is belevághatunk ennek a feladatnak a kivitelezésébe. A mai nap, sőt, azt gondolom, hogy az első napok, hetek a berendezkedésről fognak szólni, a feladatátadásról, -átvételről. Október 8-án lesz a hivatalos jogi értelemben vett átadás-átvétel. Ez az a nap, amikor tényszerű és valós adatokat kapunk arról, hogy milyen állapotban vesszük át például a város költségvetését – fogalmazott a város első embere. Hozzátette: ez egy nagyon fontos információ lesz, hiszen ez fogja meghatározni azokat a kereteket, amelyek között mozogni tudnak az elképzeléseik során.

– Kollégáimmal bemutatkoztunk. Számomra ez egy kicsit megható is volt, hiszen 2011-ben hivatali ügyintézőként kezdtem az önkormányzatnál dolgozni. Nagyon sok ismerős arc fogadott az ülésteremben. Nagyon bízom abban, hogy jól működik majd a közös munka, hiszen mind az önkormányzat munkatársai és mind a képviselőtársaim kizárólag azért dolgozunk, hogy Baján rendet tegyünk, és a várost a fejlődés útjára léptessük – mondta Bari Bernadett polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában