Labdarúgás

6 órája

A veteránok legjobb szereplésükön vannak túl

Hétvégén Pécsett rendezték meg az országos veterán labdarúgó kupa döntőjét. A résztvevő nyolc csapatot két négyesbe sorsolták. A kecskeméti veteránok a B csoportban kaptak helyet a Kaposvárral, Örkénnyel, Szegeddel, míg az A csoportban a Videoton, Nagykanizsa, Pécs és Békéscsaba négyes szerepelt.

Nyitray András

A 60 év feletti labdarúgók nagyon színvonalas mérkőzéseket játszottak egy kiváló helyszínen, az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont nagypályás csarnokában. A csoportküzdelmek után jöhettek a helyosztók, ahol a Kecskemét a Videotonnal játszott a döntőbe jutásért. A fináléba a fehérváriak jutottak be, majd hősies csatában a bronzmeccsen a Kaposvár felülkerekedett. A kecskemétiek így a 4. helyen zártak, de ki kell emelni, hogy ez a veteránok eddigi legjobb eredménye, ráadásul ez már az ötödik alkalom volt, hogy országos döntőbe jutottak. 

veteránok, labdarúgás, Kecskemét
A kecskeméti veteránok
Fotó: KLC

Az eredményhirdetésen az érmeket és okleveleket Dárdai Pál, 61-szeres válogatott labdarúgó, a nemzeti együttes és a Hertha BSC korábbi szövetségi kapitánya és vezetőedzője adta át.

A maximumot nyújtották a veteránok

– Csapatunk a kezdettől a végéig nagyon szervezetten és koncentráltan játszott, de mivel közel a hetvenhez járnak, az erő egyre jobban fogyott. A döntőbe jutásért vívott Videoton elleni mérkőzésen egy röviden hazafelé gurított labdát előbb érte el az ellenfél csatára, és a kapuba pöccintette a labdát. Így ők jutottak a döntőbe, mi a 3. helyért játszhattunk a Kaposvárral. Sajnos ezen a találkozón kihagytuk a helyzeteket, a kaposváriak találtak egy gólt és övéké lett a bronzérem. A csapat tagjai a tornán mindvégig megtették a maximumot a sikeres szereplésért, amiért dicséret illeti őket – értékelt Karakas Ferenc, a csapat edzője. 

A Kecskemét az alábbi kerettel vágott neki a tornának: Sági István, Benkó Imre, Ábel László, Tápai Tibor, Markó István, Torbavecz József, Kiss Sándor, Bertus Lajos, Marsa László, Bodrozsán László, Szatmári Károly, Kátai Imre. 
Edző: Karakas Ferenc. Csapatvezető: Mányoki János
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában