Para Boccia Bajnokság

2024.05.12. 19:44

Paralimpiai sportágban versenyeztek a sportolók Kecskeméten – galériával

Vasárnap tartották a Para Boccia Bajnokság első fordulóját. A bajnokság a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség együttes szervezésében jöhetett létre, melynek idén is a Rákóczi Ferenc Általános Iskola adott otthont.

Orosz Fanni Flóra

A Para Boccia Bajnokság első fordulójának tétje a nemzetközi versenyekre való továbbjutás volt. A verseny első fordulójára az ország minden pontjáról érkeztek az elszánt sportolók, akiket dr. Szeberényi Gyula Tamás köszöntött, aki hangsúlyozta a testmozgás fontosságát. Azt is kiemelte, hogy a sport lényege – ha például az olimpia gondolatát tekintjük – a nemzetek közötti békés versengés. Az országgyűlési képviselő szerint fontos, hogy mindenki megtalálja azt a területet, ami boldoggá teszi és amin sikereket érhet el.  

para boccia bajnokság, Kecskemét
Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők
Fotó: Orosz Fanni

A boccia paralimpiai sportág, mely kifejezetten a nagymértékű mozgási nehézségekkel küzdők részére lett kialakítva. Végzéséhez elegendő a minimális fizikai aktivitás is, leginkább tiszta elmére, jó stratégiai érzékre és koncentrációra van szükség. A játék lényege, hogy a versenyző, a saját – tenyérben elférő, bőrből készült – labdáit, minél közelebb gurítsa az úgynevezett céllabdához. 

A nap végén a díjakat Csuri Ferenc és Vereczkei Zsolt paralimpikonok adták át a lelkes versenyzőknek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában