Képviselő-testületi ülés

3 órája

Örökségvédelmi Támogatási Programot indít Kecskemét a régi polgári házakra

Magánszemélyek és civil szervezetek helyi és egyedi védettség alatt álló épületeinek felújítására biztosít 20 millió forint keretösszegű támogatást a kecskeméti önkormányzat a közgyűlés csütörtöki döntése értelmében. Az Örökségvédelmi Támogatási Programra két hónapig lehet pályázni.

Horváth Péter

A támogatási forma korábban már létezett, de a Covid-járvány idején megszűnt. A támogatás célja, hogy a polgári stílusú házak tulajdonosait ösztönözze az állagmegóvási munkák megkezdésére.

Örökségvédelmi Támogatási Program, Szemereyné Pataki Klaudia, támogatás, polgári ház
Örökségvédelmi Támogatási Programot indít Kecskemét a régi polgári házakra
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Nemcsik Mátyás (Fidesz–KDNP), a Fejlődő Város Bizottság elnöke elmondta, hogy Öveges László főépítész munkája nyomán született a program. A kezdeményezés 2011 és 2019 között már működött. A képviselő elmondta, hogy november 1. és december 31. között pályázhatnak a tulajdonosok, és a pályázók között osztható szét a 20 milliós forrás. A pályázattal kapcsolatban Kecskemét honlapján, a kecskemet.hu weboldalon lehet majd bővebb tájékoztatást kapni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában