Összefoglaló

4 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Hamarosan jogerőre léphet a kecskeméti Silver diszkó emberölésért elítélt volt kidobóinak ügye. Huszonnégy év után lezárulhat a Silver-ügy. A Kecskeméti Törvényszék korábban a két férfit 13 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, azonban ennek lényeges súlyosítását indítványozza a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

baleset, hírösszefoglaló, karambol
Három autó ütközött össze Bócsán, a Kecskeméti úton. A balesetben hárman megsérültek
Fotó: Pozsgai Ákos

Hármas karambol történt az 54-es főúton csütörtökön délután.

A KeKo járatai új vonalszámot kapnak. Október 28-tól nagy változásokat eszközölnek a kecskeméti helyi buszok közlekedésében. A számok megújulnak, de az útvonalak és menetrendek maradnak.

A Hírös Agóra KultKaszinó szerdai pódiumbeszélgetésének vendége Bán János, írói nevén Bán Mór, a rendkívül népszerű Hunyadi-könyvsorozat szerzője volt. A Hunyadi-sorozat könyvei szolgálnak a magyar-német-olasz-kanadai koprodukcióban készülő Hunyadi – A Holló felemelkedése című televíziós sorozat alapjául, melynek október 22-én lesz a premierje a cannes-i Mipcom fesztiválon. A szerző, az M5 volt csatornaigazgatója és Kecskemét alpolgármestere a világpremier előtt beszélt arról, hogyan is lett televíziós széria a könyvekből.

Háromszáz kilométernyi vágányt fektetnek le, 2025 végére készül el a Budapest–Belgrád-vasútvonal magyarországi nagysebességű kétvágányú szakaszának megépítése. A beruházás Szabadszállás városát is érinti, a projekt keretében megújul a település vasútállomása és annak környezete.

Összeütközött két személyautó az 5-ös főút 48-as kilométerénél, Dabasnál. A helyszínre menőhelikopter is érkezett.

A lajosmizsei pihenőnél igazoltatták Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei azt a bolgár furgont, melynek rakterében több ezer hamis terméket rejtettek el. A NAV tájékoztatása szerint a világmárkák jelzéseivel ellátott hamis ruhák forgalomba hozatalával több mint 100 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosokban.

A kecskeméti színházszerető közönség örömére a szakmai bemutató után pénteken debütál Örkény István: Tóték című darab. A kecskeméti Ciróka Bábszínház új előadása a középiskolás és felnőtt korosztályt szólítja meg.

A Szent László Általános Művelődési Központ (ÁMK) felújított általános iskolai épületének (a kisiskolának) átadó ünnepségét tartották szerda délután. A beruházás teljes összege bruttó 30 millió forint, amely a fenntartó támogatásával saját erőből valósult meg.

Első ülését tartotta csütörtökön a júniusban megválasztott és múlt héten megalakult közgyűlés Kecskeméten. Folytatódó fejlesztésekről, a költségvetés módosításáról és a városháza dísztermében található 1200 kilós csillár 36 millió forintos javításáról is szó volt az ülésen.

Közösségi oldalukon búcsúznak a csütörtökön váratlanul elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól az erdélyi politikai és civil szervezetek, intézmények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában