Birkózás

5 órája

Soltvadkerti vb-ezüst és éremeső

Ismét tartalmas időszakon vannak túl a Soltvadkerti TE versenyzői, ugyanis több versenyen is ott voltak a klub fiatal és idősebb sportolói, akik összesen 14 érmet szereztek. Élre a soltvadkerti vb-ezüst kívánkozik, mely Gangl Zoltán nevéhez fűződött.

Nyitray András

A soltvadkertiek büszkesége, Gangl Zoltán a horvátországi veterán világbajnokságon a C kategória 100 kilogrammos mezőnyében a dobogó második fokára állhatott fel, csak a döntőben talált tehát legyőzőre. A soltvadkerti vb-ezüst érdekessége, hogy magyar döntő alakult ki, ahol Cseperkáló Péter technikai tussal győzte le Gangl Zoltánt, így mindkét érmet a magyar küldöttség hozhatta haza végül.

soltvadkerti vb-ezüst, birkózás, világbajnokság
Soltvadkerti vb-ezüst: Gangl Zoltán a dobogó második fokán
Fotó: Soltvadkerti TE

A soltvadkertiek a területi diákolimpián is remekül szerepeltek, hiszen összesen 13 éremmel térhettek haza Csongrádról. Puskás Bence arany; Nagy Gábor, Vavrek Imre, Farkas Viktor, Tímár Balázs és Ilyés Zoltán ezüstérmet gyűjtött be. A dobogó harmadik fokára Vavrek Lia, Varényi Netti, Tóth Kerim, Nagy Milán, Maczelka Gellért és Tóth László Szemír állhatott még fel a rendkívül sikeres verseny végeztével. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában