ASZTALITENISZ

2021.06.03. 15:01

Döntetlent játszott a Békéssel a Spari

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér férficsapata a Békési TE II. ellen játszott kifejezetten jó bajnoki fordulót hazai pályán. A mérkőzés végül 9–9-es döntetlennel zárult le, minden parti hatalmas izgalmakat hozott. A női együttes közben már készülhet az Extraliga négyes döntőre.

Nyitray András

A Kecskeméti Spartacus Békés elleni csapata felvette a kesztyűt rutinos ellenfelével szemben

Forrás: MW

Az NB II-ben már a 20. fordulót rendezték Kecskeméten, a bajnokságban a békési csapat a harmadik helyről várhatta az összecsapást. Márkus Enikő és Polónyi Nóra nagyon jó játékkal három-három mérkőzést is megnyert. Jádi Dominik oltást követően vállalta a mérkőzéseket, két találkozó után azonban cserét kellett kérnie. A helyére Szűcs Bence állt be, aki hatalmas küzdelemben megnyerte az egyik mérkőzését. Gyetvai Ákos ezúttal gyengébb napot fogott ki, így nem sikerült meccset nyernie.

A párosok csatája pont olyan kiélezett volt, mint maga a mérkőzés, a vége így döntetlent lett. A csapatbajnokság június 13-án Mezőtúron folytatódik a kecskemétiek számára.

– A mérkőzés végeredménye nem tükrözi, hogy az asztaloknál mekkora küzdelem alakult ki – értékelt Fodor Miklós, a Kecskeméti Spartacus vezetőedzője. – Fiataljaink küzdöttek, és amikor lehetőség volt erre, akkor nyertek. Polónyi Nóra győzelmei biztatóak, hiszen kétszer is döntő szettben nyert, közel volt ahhoz, hogy az utolsó mérkőzését behúzza. A döntetlen jó eredmény a rutinos békésiek ellen.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Békési TE II. 9–9

A Kecskeméti Spartacus győztesei: Márkus Enikő 4/3, Polónyi Nóra 4/3, Szűcs Bence 2/1, Jádi 2/1, Gyetvai Ákos 4/0, a Jádi–Gyetvai páros 1/0, a Márkus–Polónyi páros 1/0.

A Békési TE II. győztesei: Ágota Csilla 4/2, dr. Zahorán Kristóf 4/2, Bunda Szabolcs 4/2, Vizsnyai Dávid 4/2, a Bunda–Ágota páros 1/1, a dr. Zahorán–Vizsnyai páros 1/0.

A Kecskeméti Spartacus Békés elleni csapata felvette a kesztyűt rutinos ellenfelével szemben
Fotó: MW

Budaörsön lesz a négyes döntő

Mivel a Kecskeméti Spartacus női csapata harmadik helyen fejezte be az Extraliga alapszakaszát, készülhet a négyes döntőre, melyre június 12-én és 13-án Budaörsön kerül sor a férfiak küzdelmeivel együtt.

A legjobb négybe a Kecskeméti Spartacus mellett a Budapesti Erdért SE, a házigazda SH-ITB Budaörsi Sport Club, illetve a Szekszárd AC jutott be az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapján. A Kecskemét ellenfele a Budapesti Erdért SE lesz június 12-én 11 órás kezdéssel. A női és férfi bronzmeccseket másnap 11 órától, a döntőket 16 órától rendezik. A Kecskeméti Spartacus a tavalyi évben harmadik helyen zárta az Extraliga küzdelmeit, most itt a lehetőség, hogy akár javítsanak ezen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában