Labdarúgás

2 órája

Kunfehértó-Kaskantyú rangadó lesz a Közép csoportban

Igazi csúcsrangadót vívnak a hétvégén a vármegye három Közép csoportjában, ugyanis az éllovas Kunfehértó a 2. helyen álló Kaskantyút fogadja. A Kunfehértó játékos trénere, Rencsár József és a Kaskantyú elnöke, Virág Tibor nyilatkozott a mérkőzést megelőzően.

Vincze Miklós

A hétvégén túlzás nélkül az ősz rangadóját vívják a vármegye három Közép csoportjában, a 7. fordulóban, ugyanis a 15 ponttal éllovas, az őszi idényben még százszázalékos Kunfehértó a szintén 15 ponttal a 2. helyen álló Kaskantyút fogadja. A két csapat a megszerzett pontjainak a számát tekintve tehát egyformán áll, ugyanakkor kettejük közül csak a Kunfehértó százszázalékos még mindig. A Fehértó ugyanis eggyel kevesebb meccset játszott, mint a Kasi, utóbbinak pedig van egy veresége. Vesztett pontok tekintetében tehát három pont a Kunfehértó előnye. A képlet egyszerű. A hétvégi rangadón, ha nem döntetlenre végződik a találkozó, vagy nyer a Kunfehértó és akkor meglép hat pont előnnyel a vesztett pontok tekintetében, vagy győz a Kaskantyú, és akkor három ponttal megelőzi a Kunfehértót, illetve a vesztett pontok tekintetében utoléri.

Kunfehértó, labdarúgás, mérkőzés
A Kunfehértó játékosa, László Benő (22-essel) tisztáz fejjel  a Kiskunhalas elleni kupameccsen
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Kunfehértói részről Rencsár József játékost, kaskantyúi részről pedig Virág Tibor elnököt kérdeztük meg a hétvégi rangadó előtt arról, hogy tartanak-e a mérkőzéstől, és hogy a keret milyen állapotban várja a rangadót.

– A meccsre jelen állás szerint elég erős kerettel tudunk majd kiállni – jelentette ki Rencsár József, a kunfehértóiak szakvezetője. – Hiányzóink lesznek, de nem annyi, mint ha délelőtt lett volna a mérkőzés, ahogy a Kaskantyú kérte korábban, mert akkor hat, nyolc meghatározó játékosunk se tudott volna jönni játszani. Nem rosszindulat rejlik amögött tehát, hogy nem tudtuk teljesíteni a Kasi arra irányuló kérését, hogy délelőtt meccseljünk, hanem az, hogy a srácok a munkahelyeiken a szolgálatokat lehetőleg a meccsek időpontjaihoz igazítják, mégpedig jó előre. Ami a hétvégi derbit illeti, nemhogy nem félünk a meccstől, hanem alig várjuk. Az erős ellenfelek ellen mindig jobb játszani, hiszen az ilyen meccseken nagyobb a tét és ezáltal mi is motiváltabbak vagyunk. A Kasitól az elmúlt évben mind a két alkalommal kikaptunk egy góllal, így van mit törlesztenünk. De nem csak ezért mondom, hogy szeretnénk a három pontot megszerezni, hanem azért is, mert a célunk mindig a soron következő mérkőzés megnyerése. Márpedig most a Kasi következik. Szerencsére az ősz első felében jöttek az eredmények, elsősorban a hozzáállásunknak köszönhetően, amely hozzáállást a bajnokság végéig szeretnénk fenntartani – jelentette ki a kunfehértóiak játékmestere.

– Nem kevés rangadót lehet vívni a vármegye három Közép csoportjában hiszen nagyon erős a mezőny, de való igaz, ez a most hétvégi találkozó nem jelentéktelen rangadó – jelentette ki Virág Tibor. – Azt máris megjegyezném, hogy a két csapat között egyébként baráti a kapcsolat. Ők most annyival valóban jobban állnak, hogy nekünk becsúszott egy vereség. Az Akasztó ellen kaptunk ki, arra meccsre ugyanis nem elég, hogy csak csere nélkül tudtunk kiállni, ráadásul kényszerűségből négy olyan játékosunk is volt a kezdőben, aki lázasan játszotta végig a meccset. Nem lehet tehát elmarasztalni a társaságot amiatt a zakó miatt. A Kunfehértó egy erős játékosállománnyal rendelkező, összeszokott csapat, akik a bajnokság megnyerését tűzték ki célul, amire minden esélyük meg is van, ahogyan azt az eddigi eredményeik is mutatják. Mi nagyon komolyan vesszük a mérkőzést és mindent megteszünk azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Tavaly csere nélkül sikerült győznünk Kunfehértón, de tudjuk, hogy ez a mérkőzés más lesz, ennek most igazán komoly tétje van. Begyulladni nincs okunk, egy biztos, jó mérkőzés lesz, amelyen szeretnék jó eredményt elérni, de bármi is legyen az eredmény, a lényeg az, hogy a találkozó sérülésmentes legyen.

A mérkőzés szombaton, 14 óra 30 perckor kezdődik Kunfehértón.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában