Augusztus 20.

2024.08.15. 20:02

Nyúl Zoltán fogathajtóról nevezik el sportcentrumot Ballószögön

Ballószög Nagyközség Önkormányzata augusztus 19-én, hétfőn 16 órai kezdettel rendezi meg a Szent István-napi ünnepségét a Ballószögi Sportcentrumban. A rendezvény keretében tartják meg a sportcentrum névadó ünnepségét, a jövőben Nyúl Zoltán fogathajtó emlékét őrzi a létesítmény.

Sebestyén Hajnalka

A Szent István-napi ünnepségen idén is több művészeti csoport műsora színesíti: három ország népzene, néptánc bemutatói jelennek meg majd a színpadon. A nemzetközi, kulturális műsorban fellépnek: Muguraşii Curtici (Románia), Ludowo Estradowy Zespół "Mokrzeszów (Lengyelország), Ansamblul Folcloric Doina & Kud Sveti Sava (Románia), Ballószögi Kincsecskék, Ballószögi Hagyományőrző Népdalkör.

Ballószögi Kincsecskék
A Ballószögi Kincsecskék
Fotó: Beküldött fotó / archív-felvétel

A rendezvény keretében felköszöntik a település jubiláló házaspárjait. Az ünnepi kenyeret megáldják, megszentelik az egyházi méltóságok. Közreműködnek: Adamek Norbert református lelkész, Szappanos Tibor plébános, Somogyi Lajos polgármester.

Nem utolsó sorban az eseményen kapja meg a helyi szabadidő központ a Nyúl Zoltán Sportcentrum nevet, a közelmúltban elhunyt ballószögi fogathajtó emléke tiszteletéül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában