Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

2023.06.11. 07:00

A halasiak idén először emelték magasba a gyerekeket – galériával, videóval

Bács-Kiskun Vármegyében Kecskemét, Kelebia és Kiskunmajsa mellett, idén először csatlakoztak a halasiak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! elnevezésű rendezvényéhez, amit hatodszor szerveztek meg az ország mintegy félszáz településén.

Pozsgai Ákos

Magasba emelték a gyerekeket

Fotó: Pozsgai Ákos

Kiskunhalason, a Bethlen Gábor téren gyülekeztek a családok szombat délelőtt, ahova az esős időjárás ellenére is sokan eljöttek. Györgyiné Szekeres Csilla, a halasi flashmob szervezője elmondta, hogy amellett álltak ki, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti. 

A flashmob mottója az volt, hogy körülöttünk forog a világ, amivel arra utaltak, hogy szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. A gyerekek és szüleik együtt járták körtáncot és énekelték a „Kicsi vagyok én, majd megnövök én” kezdetű népdalt, majd a szülők egyszerre emelték a magasba a gyerekeiket. Idén négy határon túli magyarok lakta városok körül Dunaszerdahelyen, Nagyváradon, Csíkszeredán és Zentán is megrendezték a zenés-táncos-gyerek emelést. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában