Bűnügy

2 órája

A tulajdonos érte tetten a helyszínre visszatérő lajosmizsei betörőt

Kedden bíróság elé állhat az a 23 éves tolvaj, akit a nyomozók hétvégén vettek őrizetbe lopás gyanúja miatt. A férfi egy lajosmizsei ház melléképületéből kétszer is lopott – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Horváth Péter

A fiatal férfi péntek éjjel bement egy lajosmizsei portára, és a nyitott melléképületből elvitte a fűkaszát, a láncfűrészt és a vágógépet. A sértett csak nappal vette észre, hogy meglopták, ekkor értesítette a helyi rendőröket.

tulajdonos, betörő, lopás, bűnügy
A férfi egy lajosmizsei ház melléképületéből kétszer lopott.
Forrás: police.hu

A sértett és a testvére rövid idő elteltével az udvaron nézelődtek, amikor a kutya ugatni kezdett. A két férfi odament a garázshoz, ahol egy ember éppen átkutatta az ott lévő holmikat. Kiderült, hogy az éjszakai tolvaj tért vissza azért, mert úgy gondolta, van még mit elvinnie.

A nyomozók megérkezéséig a hívatlan látogatót visszatartotta a háztulajdonos. A rendőrök a 23 éves helybéli férfit lopás bűntette miatt őrizetbe vették. Közben az eltulajdonított eszközök egy része is előkerült; a tolvaj szinte azonnal értékesítette a szerszámokat, de az új tulajdonos nem sokáig örülhetett szerzeményeinek, mert a rendőrök mindent lefoglaltak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették a büntetett előéletű gyanúsítottat. Ügyében gyorsított eljárásban folytatták le a nyomozást, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával küldik meg az ügyészségnek – zárul a hatóság közleménye.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában