Programok

2 órája

Utcabál csábította mulatságra Tiszaug lakosságát – galériával

Tiszaugon újra felcsendült a limbó hintó és fánkevő verseny tartotta izgalomban a gyerekeket. Az idén negyedik alkalommal megrendezett utcabál újra hatalmas sikert aratott.

Sebestyén Hajnalka

Tiszaugon az Arany János út lezárt félpályás útszakaszán megtartott utcabál sokakat vonzott szombaton. A rendezvény házigazdája és egyben szervezője Hegedűs Anikó és férje, a Tiszaugi Polgárőr Egyesület elnöke, Tóth Gábor voltak. 

Tiszaug, utcabál
Utcabál csábította mulatságra Tiszaug lakosságát
Fotó: Beküldött fotó

Őszköszöntő utcabál

Hegedűs Ancsa elmondta, hogy az évekkel ezelőtt kigondolt esemény célja a hagyományteremtés volt és az, hogy Tiszaug lakosságát kicsit jobban összehozzák. Az idei őszköszöntő utcabálon közel hatvan ember vett részt. Az egész napos esemény zavartalan lezajlását a helyi polgárőrség biztosította.

Három bográcsban rotyogott a finom étel

Finom ételek illata árasztotta el már kora reggeltől a helyiek által csak partnak nevezett falurészt. Ancsáék udvarában három bográcsban rotyogott a Tisza Vadásztársaság jóvoltából felajánlott őzpörkölt, a szürkemarha-hajtásról már jól ismert vállalkozó, Földvári László felajánlása által a szürkemarha-pörkölt és a vadász házaspár, Ancsa és Gábor által lőtt fácánból a finom leves. Gábor elmondta, hogy már jó ideje erre a rendezvényre gyűjtögették a fácánt, melyek a fagyasztóban várták, hogy az ugi utcabálra elkészítsék őket. De volt itt rántott karfiol is, mely szintén egy lelkes, helyi vállalkozó, Kovács Gyula jóvoltából került az asztalokra és fánk is, melynek alapanyagát a Tiszaugi Polgárőrség tagjai „dobták össze”. 

Gyerekeket sokféle játék várta

Míg az étel főtt, a gyerekek kézműveskedtek: kis gipszfigurákat festettek és csillámtetoválásokkal díszítették magukat, illetve egymást. Ebéd után kezdődtek a sorversenyek. A Magyar Közút Infrastruktúra támogatásával elhelyezett tíz terelőbólya szolgált a játékos versenyek egyik fő kellékeként. A jó időt kihasználva nemcsak a gyerekek élvezték a játékos sorversenyeket, fánkevő versenyt, hanem a felnőttek is örömmel beálltak. Nagy nevetések közepette kergették seprűvel a labdát vagy éppen húztak kötelet. A Magyar Honvédség Toborzóirodája olyan játékot is kölcsönzött a gyerekeknek, melybe kis labdákat kellett bedobálni, mindenki nagyon élvezte a játékot. 

A tánc sem hiányzott

A rendezvény az elmaradhatatlan limbó hintóval és tánccal zárult. A szervezők és a tiszaugiak remélik, hogy jövőre újra sokan ellátogatnak a tiszaugi utcabálra és valóra válik a gyerekeknek ajándékba adott kis napocskák üzenete, vagyis mosoly lesz az arcukon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában