Labdarúgás

2 órája

A KTE II. előnyről kapott ki a Vasastól

Az NB III. Délkeleti csoportjában a Kecskméti TE II. a Vasas II. ellen szállt harcba a pontokért hazai pályán. Bár a "kis" KTE vezetett is, a vendégek fordítani tudtak.

Nyitray András

Virágh Ferenc a fiatalok mellett két túlkorosra számíthatott ezúttal visszajátszóként a KTE NB III-as csapatában, Mihajlo Meszhi mellett Papp Milán sérülés után térhetett vissza, egyelőre egy félidő erejéig. Mellettük Berki Marcell és Vattay Márton is hasonló játékidőt kapott, ezúttal a megbeszéltek szerint a tartalékcsapatban.

labdarúgás, Kecskemét, KTE
A KTE II. pont nélkül maradt 
Fotó: Nyitray András

Hazai helyzettel indult a meccs, a 4. percben Berki léphetett ki, egy csellel úgy tűnt, hogy Bánfalvi kapust is átverte, ám a Vasas hálóőre még vissza tudott nyúlni lövésére. Ezt Vasas-helyzetek követték, Győrinek egy közeli lövést kellett megfognia egy beadás után, majd egy újabb szélről bejövő labdát Németh vágott fölé az első negyedóra végén. A 14. percben szép hazai akciót jegyezhettünk fel, Kovács lekészítése után Meszhi lőtt 16 méterről, de a kapus kitolta a bal alsóból. A szöglet után viszont jött a gól: Kovács szögletét Papp csúsztatta meg, majd a hosszún érkező Polyák ballal lőtte azt vissza a kapu irányába, a labda végül Puskásról pattant be (1–0). A Vasas gyorsan rákapcsolt az egyenlítés érdekében, Győrinek egy jó fejest kellett védenie, de a 24. percben már tehetetlen volt, egy jobbról középre lőtt szabadrúgást a leshatáron mozgó Németh csúsztatott a hálóba (1–1). A félidő legvégén aztán fordított a vendéggárda, megint egy szabadrúgás érkezett középre, Győri az első lövést még védte, de a kipattanót Németh a léc alá rúgta. A második félidő elején aztán Németh mesterhármasig jutott, egy indítással egyedül lépett ki, lerázta védőjét, majd Győrit átverve a kapuba passzolt (1–3). Mint később kiderült, ezzel a végeredményt is kialakította.

Nem találta a ritmust a KTE II. 

– Jól kezdtük a mérkőzést, egy pontrúgás után hamar előnybe is kerültünk. Utána viszont belementünk egy adok-kapokba, ami teljesen elvitte a fejeket, ezt meg is büntette a futball. Két pontrúgásnál is elméláztunk, így a Vasas még a szünet előtt fordított. A félidőben igyekeztem rendet rakni a fejekben, de ez nem sikerült. Nem játszottunk jól, a ritmust sem találtuk, ebben persze a Vasas is benne volt, így gratulálnunk kell nekik – értékelt Virágh Ferenc. 

Kecskeméti TE II.–Vasas II. 1–3 (1–2)

Kecskemét, 200 néző. V: Sipos (Pálinkás, Dudás)

KTE II.: Győri – Czenky (Balla 63.), Goretich (Balis 72.), Murár, Berki (Ruzsa 53.), Polyák, Meszhi, Papp M. (Kovács P. 46.), Molnár M., Kovács K., Vattay (Kárpáti 46.). Vezetőedző: Virágh Ferenc

Vasas II.: Bánfalvi – Puskás, Farkas J., Hős (Forgó 57.), Németh B. (Borgula 74.), Barkó­czi (Kalmár 57.), Szabó B. (Pócs 74.), Mikolay, Feledy, Rideg (Szilvási 64.), Molnár Cs. Vezetőedző: László András

Gól: Puskás (14. – öngól), Németh B. (22., 45., 48.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában