NB I.

2019.08.02. 12:39

A bajnok nélkül rajtol az új szezon

Szombaton rajtol a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonja, a nyitóforduló azonban csonka lesz, mivel a Bajnokok Ligája-selejtező miatt a címvédő Ferencváros és a legutóbb bronzérmes Debrecen rangadóját elhalasztották.

Budapest, 2019. július 24. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének második fordulójában játszott Ferencváros - Valletta FC mérkõzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A mostani kiírásban is a zöld-fehérek tűnnek a legesélyesebbnek – akik az előző idényben történetük 30. bajnoki elsőségét harcolták ki -, már csak azért is, mert

Szerhij Rebrov együttese annak ellenére erősödött, hogy több játékos, köztük Böde Dániel, Fernando Gorriarán vagy Ivan Petrjak távozott.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a Ferencváros meddig jut a nemzetközi kupaporondon:

jelenleg a BL-selejtező harmadik körére készül, és amennyiben túljut a Dinamo Zagreben, biztosan csoportkörben szerepel majd valamelyik sorozatban,

veresége esetén pedig egy Európa-liga párharc vár rá a főtáblás szereplés bebiztosításához. Tavaly a MOL Fehérvár FC bajnokként kiharcolta az Európa-liga csoportkörös szereplést, ugyanakkor rendkívül sokat kivett a csapatból a kettős terhelés, és ez idő alatt jelentős hátrányba került a bajnoki versenyfutásban.

A kettős terhelés már csak a Ferencvárost „fenyegeti”, mivel csütörtökön a MOL Fehérvár FC, a Debrecen és a Budapest Honvéd is búcsúzott az Európa-ligától. Igaz, utóbbi megóvta a román CSU Craiova ellen összecsapását.

A fehérváriak, akik a liechtensteini Vaduzzal szemben buktak el, az újonc Kaposvárt fogadják a nyitókörben. A somogyi együttes a 2013/14-es szezont követően tér vissza az élvonalba.

A botrányos körülmények között véget ért romániai túrájáról visszatérő Honvéd az előző idényben a kiesést az utolsó fordulóban elkerülő Diósgyőrhöz látogat.

Az M4 Sport szombaton az Újpest-Puskás Akadémia összecsapást tűzi műsorára, vasárnap pedig a DVTK-Honvéd mérkőzést közvetíti. A Kossuth Rádió a szombati mérkőzésekről 20.12 órától ad körkapcsolást. Az m4sport.hu oldalon tévés és rádiós közvetítés is lesz.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

szombat:

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 19.30

Újpest FC-Puskás Akadémia FC, Illovszky Rudolf Stadion 19.30

Kisvárda Master Good-Paksi FC 19.30

vasárnap:

MOL Fehérvár FC-Kaposvári Rákóczi FC 18.00

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 18.00

A Ferencváros-Debrecen mérkőzés elhalasztották.

Forrás: MTI

Borítókép: Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros – Valletta FC mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 24-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában