Események

2 órája

Bács-Kiskunban is számos programot kínálnak a Kultúrházak éjjel-nappal akció keretében

A Magyar Népművelők Egyesülete szeptember 23–29. között rendezi meg a népszerű országos kulturális akcióját. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak idén az ad különös aktualitást, hogy a magyar közművelődést immár mint kulturális értéket tartják számon.

Sebestyén Hajnalka

A Kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz több Bács-Kiskun vármegyei kulturális intézmény is csatlakozott, fizetős és ingyenes programokkal egyaránt. 

Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat
Számos program vár a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatn
Fotó: Gulyás Sándor / illusztráció

Nemzeti érték lett a közművelődés

A Magyar Közművelődés a Magyar Népművelők Egyesülete kezdeményezésére vált Nemzeti értékké a Kulturális és Innovációs Minisztérium Ágazati Értéktárában a Kulturális örökség kategóriában. Ezt is megünnepli az egyesület a 18. Kultúrházak éjjel-nappal közművelődési akció napjai alatt 2024. szeptember 23. és 29. között. Várhatóan közel 400 kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér határon innen és túl kínálja majd többezer programját a látogatók számára.

Fontos a közművelődés

A közművelődés intézményei a közoktatás mellett a kultúra megőrzésének, folytonos megszerzésének, és újrateremtésének nélkülözhetetlen, és a statisztikák szerint is a kulturális szektor legtöbb látogatóval büszkélkedő műhelyei.

Egy hetes lesz a rendezvénysorozat, hogy ne csak egy hétvége eseményei és ünnepei, hanem a közművelődési intézmények, színterek hétköznapjai is látótérbe kerüljenek.

Mindennap értéket adnak

Az eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődés intézményei által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek. A Mindennap értéket adunk szlogennel azt üzenik, hogy a közművelődés értékes kultúrát közvetít és teremt. 

Kultúrházak éjjel-nappal Bács-Kiskunban

Kecskemét, Baja, Tázlár, Lakitelek, Szabadszállás, Kisszállás, Csengőd, Kecel és Tabdi azok a települések, ahol elérhetők a rendezvénysorozat programjai. A kecskeméti műsorok szinte mind fizetősek, egyetlen kivétellel, de a többi városban és községben ingyenesen látogathatók a programok. 

Bővebben a 2024.kulturhazak.hu-n olvashat! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában