Neumann János Egyetem

2 órája

Negyedik alkalommal indított közös képzést a kecskeméti egyetem és az iparkamara

Negyedik éve rendez közös képzést a Neumann János Egyetem és a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK). Az idei szemeszterben 30 egyetemista jelentkezett a Kamara a vállalkozásokért című képzésre.

Barta Zsolt

A szeptember 9-i első foglalkozás előtt Sipos Zsolt, a BKMKIK titkára a hírportálunknak elmondta, hogy a magyar vállalkozások jelentős része komoly kihívás elé került. Az alapítóatyák, akik három évtizede gründolták a cégeiket hamarosan nyugdíjba vonulnak. 

képzés, Neumann János Egyetem, Kecskemét,
A kamarai tantárgyat választó diákok egy csoportja
Fotó: Barta Zsolt

A generációváltás sok cég esetében időszerű, a kamara pedig segíteni akar ebben a helyzetben. A BKMKIK azt szeretné, ha a fiatalok közelebb kerülnének ahhoz a világhoz, amelyben a vállalkozások működnek. A vállalkozói tudatosságot erősíti a képzés, azt szeretnénk, hogy fiatalok hozzanak létre olyan cégeket, amelyek a hazai gazdaságot erősítik. Emellett a hallgatók megtanulják azt, hogy a kapcsolati tőke nagyon értékes ebben a világban. A kamarai tagság gy olyan kapcsolati tőkét jelent, amely rendkívül fontos a mai világban, mondta a titkár. 

A témával kapcsolatban megszólaltattuk dr. Fülöp Tamás rektort is, aki részt vett a képzés megnyitóján. Megerősítette a BKMKIK titkárának a szavait, miszerint igen népszerű a tantárgy. Ennek az a legfontosabb üzenete, hogy a hallgatók közvetlenül találkozhatnak a munkaerőpiaccal, megismerik azokat a kompetenciákat, azt a tudást is, amely a későbbi vállalkozóvá történő válásukat is segíti. Mivel 30-an választották a kurzust, a tanárok is érzik, hogy jelentős az igény a szakmai információk elsajátítására. A hallgatók és az egyetem kapcsolata nem szakad meg a végzés után, ugyanis egy után követési folyamat keretében az felsőoktatási intézmény monitorozza azt, hogy a diákok hol, milyen körülmények között építik a karrierjüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában