Bikesafe

2 órája

Közel száz kerékpárt regisztráltak a bringás reggeli keretében – galériával

Mintegy száz kerékpárt regisztráltak sikeresen pénteken a félegyházi bringás reggeli keretein belül.

Vajda Piroska

Az országos kerékpár regisztráció, azaz a BikeSafe program során egy országos adatbázisba kerülnek a kerékpárok, amelyek ezáltal nagyobb biztonságban vannak. 

Bringás reggeli, bikesafe, Kiskunfélegyháza
Bringás reggelivel várták a kerékpárosokat Félegyházán
Fotó: Vajda Piroska

– Az ellopott és megtalált kerékpárokat a regisztrációs adatok által könnyebben és gyorsabban tudja beazonosítani, illetve a tulajdonosához visszajuttatni a rendőrség – tudtuk meg Fekete-Setény Tamara, rendőr zászlóstól. A bűn- és balesetmegelőzési előadó elmondta, a regisztráció során fényképet készítettek a kerékpárokról és feljegyezték a jármű adatait: márka, modell, évjárat sebességek száma, felszerelése, alkatrészek márkája, vázszám, vázméret és a vételár. Nem csak kerékpárokat, hanem rollert, gördeszkát és görkorcsolyát is lehetett regisztrálni. 

– Évente 2-3 alkalommal szervez a rendőrség ilyen ingyenes regisztrációt, amiről előre értesítik a lakosságot. Ugyanakkor a bikesafe.hu oldalon online formában is lehet jelképes összegért a kerékpárokat regisztrálni – részletezte a rendőrzászlós. És amíg a kerékpár regisztrációja zajlott a kerékpárosok meg is reggelizhettek. 

A kiskunfélegyházi önkormányzat, a félegyházi rendőrkapitányság, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, Strapa Team Kft. ugyanis második alkalommal szervezte meg a bringás reggelit a Mobilitási Hét keretében. Nem véletlenül időzítették az eseményt a pénteki piacnapra, hiszen a kezdeményezéssel szerették volna az idősebb korosztályt is megszólítani. 

– A bringás reggelivel elsősorban azoknak kedveskedtek, akik ezen a napon autó helyett kerékpárra ültek, rollerre álltak vagy éppen a sétát választották – nyilatkozta hírportálunknak Bajzák Andrea, a rendezvény egyik szervezője, aki azt is elmondta, hogy minden évben az esemény vendége Juhász István, nyugalmazott pedagógus, a város díszpolgára, aki hetven éve kerékpárral közlekedik ha esik, ha fúj. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában