Kecskemét

1 órája

A pincétől a padlásig bejárható a Cifrapalota

A Kulturális Örökség Napjai keretében szombaton és vasárnap izgalmas programokra invitálja az érdeklődőket Kecskemét népszerű múzeuma. A Cifrapalota ezúttal teljesen kitárja ajtajait, pincétől a padlásig.

Sebestyén Hajnalka

A Cifrapalota több programjából választhatnak a látogatók a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Vasárnap 10.15-kor kezdődik a Pincétől a padlásig című épületvezetés. Aki kíváncsi Kecskemét egyik legszebb épületének történetére, és belesne a kulisszák mögé, megnézné a múzeum lezárt területeit is, annak mindenképpen ott a helye. Az épületet ezúttal ugyanis kívülről-belülről, a pincétől a padlásig bemutatják, még a nagyközönség elől elzárt részleteket is.

Cifrapalota, programok, Kecskemét
Színes programokkal vár a Cifrapalota
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Emellett szombaton és vasárnap 10–14 óra között a látogatók további három különböző program részesei lehetnek. Hová tűntek az épületek? címmel nyomozós játékba lehet bekapcsolódni. A nyomozás során kiderül, mi történt Kecskemét leghíresebb épületeivel. Ajánlott 8 éves kortól.

Aki az épület makett készítés iránt érdeklődnek, azok is kedvükre kikapcsolódhatnak. A Cifrapalotában előre kinyomtatott papír elemekből vágással, hajtogatással és ragasztással készíthetik el a paraszt, a polgár vagy a szecessziós épület makettjét. Ajánlott 8 éves kortól. A kisebbek pedig szüleikkel együtt, közösen tudják elkészíteni a házikókat.

A másik kézműves-foglalkozáson a résztvevők házikós kulcstartót készíthetnek dekorgumi és textilanyag felhasználásával, vágással, ragasztással, vagy varrással. Ajánlott 6 éves kortól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában