Lakótérbe omlott a ház tetőszerkezete

2 órája

Lakhatatlanná vált egy többgyerekes család háza Kalocsán – galériával

Kis híján tragédia történt Kalocsán, ahol egy vályogfalú, régi építésű ház cserépfedésű tetőszerkezete a lakótérbe omlott.

Zsiga Ferenc

Kalocsán az elmúlt időszak hatalmas esőzései föláztathatták annak a vályogfalú háznak falait, amely csütörtökön, a kora esti órákban összedőlt, a lakóház cserépfedésű tetőszerkezete a lakótérbe omlott. A hatalmas robajjal összedőlő ház végóráihoz a szél is hozzájárulhatott, ugyanis a homlokzati téglafal a szél irányának megfelelően az udvarra dőlt. A lakhatatlanná vált házat hitetlenkedve szemlélő lakóktól megtudtuk: az épület egyik felében egy középkorú nő több gyerekkel, a másik felében egy idős, beteg férfi lakott. Szerencsére a katasztrófa pillanataiban az egyébként gyanútlan lakók a ház udvarán tartózkodtak, így senkinek nem esett baja. 

összedőlt épület, lakhatatlanná vált, Kalocsa
Lakhatatlanná vált az épület Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

 Mint elmondták, biztosításuk a házra nem volt, így nem tudják, mihez fogjanak. Túl sok mindenük eddig sem volt, most már tető sincs a fejük fölött. A két család az éjszakát és a pénteki napot rokonoknál töltötte. Ideiglenes elhelyezésük érdekében az önkormányzathoz nyújtottak be kérelmet, ennek elbírálása a jövő héten várható.
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában