Közélet

2013.12.16. 18:11

Újraéleszti a csecsemőt

Címkék#Kecskemét

Egy újraélesztő-légzéstámogató készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és gyermekosztálya az Országos Mosoly Egyesülettől.

Hraskó István

Az adományt tegnap az egyesület elnöke, Nagy István adta át dr. Kelemen Edit főorvosnőnek, a koraszülött részleg vezetőjének. Az eseményen részt vett dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az adományt az egyesület elnöke, Nagy István adta át dr. Kelemen Edit főorvosnőnek
[/caption]

Az Országos Mosoly Egyesület közhasznú szervezet, amely 2008-ban dolgozta ki egészségügyi- és szociális intézménysegítő projektjét. Céljuk, hogy kórházakat, gyermekintézményeket és mentőszervezeteket  támogassanak olyan műszerek adományozásával, amelyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek, de az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt. Az egyesület több megyei mentőállomást is támogat évek óta sürgősségi diagnosztikai eszközökkel. Nagy István az ünnepélyes átadón köszönetét fejezte ki a támogatóknak, akik nélkül nem kerülhetett volna a közel 600 ezer forint értékű eszköz a kecskeméti intézményhez.

Az újraélesztő készülék koraszülöttek és csecsemők könnyebb lélegeztetését teszi lehetővé. Könnyen használható eszköz, amely pontos és ellenőrzött újraélesztést biztosít az újszülötteknek a szülőszobán vagy az intenzív osztályon. Az eszköz legfontosabb tulajdonsága, hogy intubálás nélkül is lélegeztethető az újszülött egy maszk segítségével, segít nyitva tartani a tüdő léghólyagocskáit, így segítve a lélegzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!