Közélet

2014.12.24. 08:43

Nem kell garázsadót fizetniük a látási fogyatékosoknak

A látási fogyatékosokra is kiterjesztette a közgyűlés a gépjárműtárolókra vonatkozó építményadó mentességet.

H. I.

Mint ismeretes, a mentesség korábban bizonyos típusú építményekre vonatkozott, ezt egészítette ki a kecskeméti képviselő-testület idén júniusban azzal, hogy az adót a súlyos mozgáskorlátozottaknak, illetve az őket szállító hozzátartozóknak nem kell megfizetniük. Az új lehetőségről sokan kértek tájékoztatást, azonban a vártnál kevesebben éltek vele. Összesen 31 kérelem érkezett be a hivatalhoz, 28-nak helyt adtak, 3 esetben pedig az eljárás megszüntetéséről döntöttek. Az adómentesség biztosítása a második félévben mindössze 55 ezer forint csökkenést okozott az önkormányzat adóbevételében.

A képviselő-testület december 18-ai döntésével a jövőben adómentességet kapnak azok is, akik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének arcképes igazolványával rendelkeznek, vagy vakok személyi járadékában, vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek, vagy aki után – látási fogyatékosságára való tekintettel – magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!