Programsorozat

2 órája

Fotókiállítással kezdődik a Falvak Éjszakája Fülöpjakabon

Fotókiállítással és a helyi gyűjtemények megnyitójával kezdődik a Falvak Éjszakája programsorozat október 4-én, pénteken 17 órakor a fülöpjakabi Faluházban.

Vajda Piroska

 A Hosszú-rét varázsa című kiállításon Kristóf Beáta természetfotóit mutatják be. A tárlatot dr. Dinka Balázs, a Fülöpjakabi Aranyfácán Vadásztársaság elnöke nyitja meg. Ezt követi 18 órakor a Csemetesor átadója a Gyenes-hegyi, ahová az újszülöttek tiszteletére ültettek kisfákat. Az átadó után éjszakai túrára és kertmoziba várják az érdeklődőket. 

Fülöpjakab, fotókiállítás, program
 Illusztráció
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Másnap, szombaton lesz a már hagyományos szüreti felvonulás. A népviseletbe öltözött fiatalok mente 14 órakor indul Kunszállásra, ahol a Radnai téren tartanak néptánc-bemutatót. A menet a tervek szerint fél ötkor érkezik vissza Fülöpjakabra, ahol rögtön egy útátadásba csöppenek. A Gyenes-hegyi út és a Szultánsarok utca, Harminctó utca átadását tartják. A hagyományőrző esemény szüreti bállal zárul a szabadidőparkban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában