TOP Plusz

3 órája

Korszerűsítik a régi halasi városházát és felújítanak több szociális bérlakást

Egy energetikai beruházási csomag részeként újítják fel a Köztársaság utca 1. szám alatti régi városházát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében nyert pályázati forrásból. Megújulnak a lovas bázis mögött a Szabó Ervin utca 9. szám alatti önkormányzati bérlakások is, a két beruházás együttes értéke mintegy nettó 88 millió forint.

Pozsgai Ákos

A régi halasi városháza épületéről szólva Kuris István László alpolgármester elmondta, hogy a gázfűtést korszerűsítik, kiegészítő hőszigetelési munkálatokat végeznek el, valamint a nyílászárókat újítják fel és részben cserélik újra. – Itt nem történhet egyszerű nyílászárócsere, mivel műemlék épületről van szó – jegyezte meg a városvezető, ezért az építésügyi előírásoknak megfelelően kell elvégezni a felújítást. Ezzel párhuzamosan napelemes rendszert is telepítenek.

halasi városháza, Kiskunhalas, korszerűsítés
Korszerűsítik a régi halasi városháza épületét és felújítanak több szociális bérlakást
Fotó: Pozsgai  Ákos

Ennek az energetikai fejlesztési csomagnak a részét képezi a Vasút Utcai Tagóvoda épületének energetikai korszerűsítése is, amely 2023-ban már megvalósult.

Ezek mellett két ingatlan energetikai korszerűsítését valósítja meg az önkormányzat, a Szabó Ervin utcában lévő önkormányzati bérlakások külső homlokzata hőszigetelést kap, a padlásfödém utólagos hőszigetelését is elkészítik és újakra cserélik a külső nyílászárókat.

Az épületben üzemelő gázkonvektorok és a hozzájuk tartozó gázhálózat részbeni bontása után új központi kondenzációs kazánok beépítésével felújítják a fűtési rendszert is – tájékoztatott az alpolgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában