Beruházás

3 órája

Befejeződött a Szabadszállás–Kunadacs közötti út rekonstrukciója

A napokban vette birtokba a lakosság a felújított Szabadszállás–Kunadacs közötti utat. A közel 6,5 kilométer hosszú külterületi útszakasz felújítására közel 310 millió forintot költött a szabadszállási önkormányzat, amelyből 294 millió forint a Vidékfejlesztési Program keretein belül elnyert támogatás.

Gulyás Sándor

– Az útfelújítás jelentős könnyebbséget jelent a két szomszédos település lakói, a gazdálkodók, a vállalkozások és az ingázók számára. A jelentősen megnövekedett forgalom azonban több problémára is felhívta a figyelmet. A képviselő-testület azt mérlegeli, hogy lehet az utat megvédeni, állagát hosszútávon megőrizni, úgy, hogy az itt élőket és a gazdaság szereplőit ne korlátozzák. Az útszakaszban nagyon sok helyen van kilencvenfokos kanyar, ennek okán sebességkorlátozás, a terhelhetőség miatt pedig súlykorlátozás bevezetése lenne indokolt – mondta el a baon.hu érdeklődésére Darabos József polgármester.

útfelújítás, támogatás, Darabos József, Szabadszállás
Több mint 300 millió forintot költött útfelújításra Szabadszállás. A megújult útszakasz állagát sokáig megszeretnénk őrizni  – hangsúlyozta Darabos József polgármester 
Fotó: Gulyás Sándor

A külterületi útfelújítás mellett két nagyobb beruházás van folyamatban Szabadszálláson. Közel 300 millió forintból újul meg a polgármesteri hivatal épülete, elkészül a Tóth Erzsébet óvoda régi épületének korszerűsítése.

– Nyolcvanmillió forint jut a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert villamos hálózat korszerűsítésére, valamint a szociális blokkok megújítására. Emellett saját erőből és vállalkozói segítséggel nevelői szobát és fejlesztőhelyiséget alakítottunk ki, részben megtörtént a csoportszobák előtereinek burkolat cseréje is. A munkálatok a napokban befejeződnek. A terveknek megfelelően halad a polgármesteri hivatal régi épületének és új szárnyának energetikai felújítása. A TOP Plusz keretében elnyert 270 millió forint vissza nem térítendő támogatás lehetőséget biztosít az épület nyílászáróinak felújítására, illetve cseréjére a födémszigetelésre, hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer kiépítésére. A gépészeti alapszerelés elkészült, az új rész hőszigetelése és a nyílászárók cseréje, a festés folyamatban van. Az energetikai felújítás kapcsán szükségessé vált a folyosók burkolatának cseréje is, amit saját erőből oldunk meg – sorolta a beruházások részleteit Darabos József.

A következő nagyberuházás a Petőfi-látogatóközpont felépítése lesz. A tervek elkészítése rövidesen befejeződik, a munkálatok a jövő év elején kezdődhetnek el. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában