Baon podcast

2 órája

Szemereyné Pataki Klaudia: a Kodály Intézet a kecskemétiség szimbóluma – podcast

Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. Szemereyné Pataki Klaudia a pénteken átadott, megújult Kodály Intézetről beszélt az adásban.

Horváth Péter

Több mint 4 milliárd forintból, a Modern Városok Program keretében újult meg a kecskeméti Kodály Intézet épülete, aminek múlt héten pénteken tartották ünnepélyes átadását. Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy az épület a kecskemétiség szimbóluma, hiszen magában hordozza az örökségünket. A polgármester beszélt a felújítással zajló régészeti feltárásról, amikor is egy Árpád-kori házat, illetve az 15. századból származó házat  találtak a szakemberek. Ezek a későbbiekben is látogathatók lesznek. Másrészt a zenei örökségünket is ápolja, hiszen szerte a világból érkeznek hallgatók zenei képzésre. 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét, Kodály Intézet
Szemereyné Pataki Klaudia: a Kodály Intézet a kecskemétiség szimbóluma
Fotó: Bús Csaba

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy számos tehetséggondozó műhely működik a városban a zenei tehetséggondozás mellett.

Bővebb információk a podcastban hallhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában